[ad_1]

De Senaat stemde woensdag om de nieuwe regel voor de uitstoot van zware voertuigen van de regering-Biden, uitgevaardigd door de Environmental Protection Agency (EPA), die van transportbedrijven eist dat ze voldoen aan nieuwe normen die volgens de Republikeinen van de Senaat de economie zullen schaden.

Door een stemming van 50-49, werd de resolutie om de regel omver te werpen aangenomen, samen met alle Republikeinen en Democratische senatoren. Joe Manchin uit West Virginia stemde voor, terwijl de rest van de Democraten en onafhankelijke senatoren. Kyrsten Sinema uit Arizona stemde tegen. De goedkeuring ervan is een overwinning voor de Republikeinen van de Senaat, die ondanks de democratische controle van de Senaat het wetsvoorstel grotendeels langs partijlijnen konden goedkeuren. (GERELATEERD: de minister van Energie van Biden steunt het plan van het Pentagon voor een ‘volledig elektrische vloot’ tegen 2030)

Democratische senator. Dianne Feinstein uit Californië, 89, wie is herstellen van gordelroos in zijn thuisland en wiens afwezigheid, midden op zijn oude dag, ertoe leidde dat verschillende Democraten om zijn ontslag vroegen, niet aanwezig was. Als ze “Ja” had gestemd, zou de stemming zijn geëindigd in een 50-50 gelijkspel, dat door vice-president Kamala Harris had kunnen worden verbroken om te voorkomen dat de resolutie werd aangenomen.

DE reglement in kwestie, genaamd “Air Pollution Control from New Motor Vehicles: Standards for Engines and Heavy-Duty Vehicles”, vereist dat alle transportbedrijven, evenals benzineleveranciers, exploitanten van vliegtuigen en andere niet voor de weg bestemde motorfabrikanten (bijv. en stroomopwekking), om te voldoen aan nieuwe testprocedures, garanties en controles op de uitstoot van verontreinigende stoffen. Deze omvatten lachgas, koolmonoxide en fijnstof.

De regel bevatte ook een bepaling over “milieurechtvaardigheid”, waarin stond dat de regel gedeeltelijk was voorgesteld omdat “gekleurde mensen en mensen met een laag inkomen onevenredig worden blootgesteld aan hoge concentraties van veel nabijgelegen verontreinigende stoffen. hoofdwegen”.

De resolutie om de regel in te trekken werd geleid door de Republikeinse senator. Nebraska’s Deb Fischer, die zei dat de regel “moeder-en-pop trucking operaties het hardst zal treffen” en “prompt[s] exploitanten om oudere vrachtwagens met een hogere uitstoot langer te blijven gebruiken, “om te voorkomen dat ze nieuwe, duurdere, normconforme voertuigen kopen, aldus Een verklaring op haar website.

Manchin, die de GOP de enige stem gaf die nodig was om het wetsvoorstel aan te nemen – dat volgens de Congressional Review Act to Revise Regulations niet onderworpen is aan filibuster van de Senaat – zei dat het de Republikeinen zou helpen om ‘te voorkomen dat deze regering te ver gaat’, zei hij. gezegd in een schriftelijke verklaring.

De resolutie gaat nu naar het Huis, waar naar verwachting de Republikeinse meerderheid haar zal goedkeuren. President Joe Biden zal zeker zijn veto uitspreken over de resolutie, waardoor het pas het derde veto van een wetsontwerp van het congres tijdens zijn presidentschap zou zijn, en het blijft van kracht tenzij hij het wetsontwerp ondertekent of dat het wordt ingetrokken.

Het Witte Huis en de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, reageerden niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]