[ad_1]

Terwijl het Congres en het Witte Huis botsen over grensbeveiliging, dringt een groep conservatieven er bij Texas op aan de impasse te doorbreken door een ongekend nieuw handhavingsregime op staatsniveau in te stellen, inclusief een allereerste staatsgrenspatrouille.

Van conservatieven wordt verwacht dat ze dit weekend in Austin bijeenkomen om wat politieke kracht toe te voegen aan de inspanning, in de hoop de doornen in de wetgevende macht van de staat en in het landhuis van de gouverneur, waar de Republikeinse gouverneur woont, te verstevigen. Greg Abbott moet besluiten de agressieve aanpak te steunen.

“Geen enkele andere staat heeft dit ooit eerder gedaan”, zegt Mark Meckler, voorzitter van de Statenconventie, die toezicht houdt op de zaak.

De rally wordt de “How Many More” rally genoemd. Het is een verwijzing naar het groeiende dodental als gevolg van de chaos aan de grens, waaronder migranten die worden beroofd, verkracht of vermoord in een poging de grens over te steken, en Amerikanen die zijn getroffen door fentanyl die vanuit Mexico is binnengesmokkeld.

‘Geen, nul, dat is het juiste getal,’ zei meneer Meckler.

Capitol Hill Republikeinen zeggen dat ze het eens zijn. Ze dringen aan op wetgeving die het mildere grensbeleid van president Biden zou intrekken, de bouw van grensmuren nieuw leven inblazen en proberen de prikkels te veranderen die recordaantallen mensen aantrekken om de grens over te steken.


ZIE OOK: House Homeland Security Committee introduceert wetsvoorstel om grensmuur opnieuw op te starten


Biden en zijn team geven ondertussen voormalig president Trump, de mondiale omstandigheden en kartels de schuld van de chaos en houden vol dat hun handen grotendeels gebonden zijn.

Dat laat de regering in het nauw, en daarom kijken conservatieven naar de staten om de kwestie te forceren.

De wetgevende macht van Texas debatteert over House Bill 20, die de staat in staat zou stellen een nieuwe grensbewakingsmacht op te richten om illegale grensoverschrijdingen tegen te gaan. Het zou ook de bouw van een grensmuur toestaan ​​en de misdaad van verboden terrein bij het overschrijden van de grens verheffen tot een derdegraads misdrijf, waardoor de staat ernstige gevolgen kan opleggen aan degenen die hij wil vervolgen.

Een ander wetsvoorstel, HB7, zou een rechtssysteem creëren om grenszaken te behandelen.

De onderliggende wetgeving is een debat over de vraag of het land wordt geconfronteerd met een invasie zoals voorzien in de Amerikaanse grondwet. Artikel I, sectie 10 verbiedt staten troepen te heffen “tenzij ze daadwerkelijk onder de voet worden gelopen of in acuut gevaar verkeren dat geen uitstel toelaat”.

Sommige conservatieven hebben betoogd dat de stroom mensen over de zuidelijke grens een invasie vormt en Texas rechtvaardigt om actief te werken aan het “terugdringen” van illegale nieuwkomers. De theorie is fel bediscussieerd, waarbij critici zowel de juridische redenering als de juistheid van het woord toegepast op de grenssituatie in twijfel trekken.


ZIE OOK: Miljoenen gereserveerd voor grensmuur gericht op prullenbak Mayorkas


Uit peilingen blijkt dat de meeste Amerikanen denken dat de grenssituatie een ‘invasie’ is. Van zijn kant heeft de heer Abbott de retoriek van een invasie gebruikt, maar hij moet nog expliciet constitutionele bevoegdheden activeren.

De heer Meckler zei dat de heer Abbott al veel aan de grens heeft gedaan – meer dan enige andere gouverneur – maar nog veel meer zou kunnen doen.

“Ik wil hem niet bekritiseren, ik wil hem tot een held maken”, zei meneer Says Meckler.

Het kantoor van de heer Abbott heeft niet gereageerd op een verzoek om dit artikel.

Voorvechters van immigrantenrechten stonden in de rij tegen beide wetsvoorstellen.

Human Rights Watch noemde ze “gevaarlijk en extreem” en zei dat het resultaat een “door de staat gesponsorde zelfverdedigingseenheid” zou zijn die langs de grens zou patrouilleren.

En een brede coalitie van immigratiegroepen heeft gewaarschuwd dat inwoners van Texas te maken kunnen krijgen met raciale profilering en dat het aantal gevaarlijke snelle rechtszaken omhoog kan schieten naarmate de grensmacht haar taken probeert uit te voeren.

“HB 20 zou een open oproep zijn voor burgerwachtgroepen om naar Texas te komen om asielzoekers en inwoners van Texas schade toe te brengen en lastig te vallen”, waarschuwden de groepen in een brief aan de tegenpartij bij beide wetsvoorstellen.

Onder degenen die tijdens de bijeenkomst zullen spreken, zijn rockster en conservatieve persoonlijkheid Ted Nugent, televisiejournalist Lara Logan en voormalig waarnemend commissaris van douane en grensbescherming Mark Morgan.

De heer Morgan zei dat het zijn doel was om het bewustzijn te vergroten over hoe de niveaus van fentanyl, criminele migranten en terrorismeverdachten die de grens oversteken mensen in het hele land beïnvloeden.

“Ik hoop dat mensen zullen begrijpen waarom grensbeveiliging belangrijk is”, zei hij.

Het valt nog te bezien hoe de Texas Border Protection Unit eruit zou zien.

Analisten van de staatsbegroting zeiden dat er talloze vragen overbleven, zoals hoeveel officieren de strijdmacht zou aannemen en waar ze zou worden gehuisvest. De kosten worden volgens de wetgevingsanalyse “aanzienlijk” verondersteld.

De heer Abbott heeft de Nationale Garde en het State Department of Public Safety al naar de grens gestuurd om arrestaties te verrichten waar ze kunnen.

Dit roept vragen op over wat de voorgestelde grensmacht nog meer zou kunnen doen.

De heer Meckler zei dat hij wilde dat de nieuwe strijdmacht illegale immigranten actief zou ‘terugdringen’.

“Ik denk dat het eigenlijk betekent dat mensen worden meegenomen en in de Rio Grande terug over de grens worden geduwd”, zei hij.

De heer Meckler zei dat als Texas de twee wetsvoorstellen goedkeurt, dit een conflict zou veroorzaken met de regering-Biden, die, hoewel ze de grens ontspannen benaderde, zich verzette tegen pogingen van anderen om de leegte op te vullen.

“Wat we gaan zien is iets waarvan ik denk dat het de grootste strijd is in de Verenigde Staten van Amerika, een jurisdictiestrijd tussen de federale regering en de deelstaatregering”, zei hij. “Dit is het gevecht dat we zouden moeten hebben.”[ad_2]