[ad_1]

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zal naar verluidt medio mei een presidentiële zoekcommissie instellen, vertelden Republikeinse agenten aan NBC News.

DeSantis’ officiële presidentiële aankondiging zou kort na de verkenningscommissie komen, NBC meldde Woensdag, onder verwijzing naar officieren. Zijn officiële Super PAC, Never Back Down, verstuurt al campagnemailings en voert advertenties uit namens DeSantis. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Ron DeSantis bereidt zich stilletjes voor op zijn presidentiële campagne)

Sommige mensen rond DeSantis dringen er bij hem op aan om zijn kandidatuur al op 11 mei bekend te maken om het momentum van voormalig president Donald Trump in de Republikeinse voorverkiezingen te beteugelen. Anderen die dicht bij hem staan, beweren dat de datum te vroeg is, volgens twee bronnen van NBC. Allen waren het er echter over eens dat half mei het doelwit was van DeSantis’ potentiële presidentiële aankondiging, vervolgde NBC. Het team van DeSantis had naar verluidt geen commentaar op het onderzoek van NBC.

Verschillende vooraanstaande leden van de congresdelegatie van Florida steunden onlangs Trump, aangezien peilingen een groeiende kloof tussen Trump en DeSantis laten zien na de aanklacht van Trump wegens beschuldigingen in verband met een vermeende stille betaling aan Stormy Daniels.

De Trump-campagne valt DeSantis aan in advertenties om te stemmen om de sociale zekerheid en Medicare te verlagen terwijl hij in het Congres diende. Het team van de voormalige president is ook bereid DeSantis af te schilderen als een oorlogshavik die nauwe banden heeft met het Republikeinse establishment.

DeSantis werkt samen met de wetgevende macht van Florida om de belangrijkste prioriteiten door te geven tijdens de huidige wetgevende zitting van de staat. DeSantis’ recente wetgevende verwezenlijkingen omvatten een abortusverbod van zes weken en wetgeving voor verborgen dragen zonder vergunning.

Het keurde in februari wetgeving goed waardoor speciale Disney-voordelen werden geschrapt vanwege het verzet van het bedrijf tegen de ouderlijke rechten in de onderwijswetgeving. De vete tussen DeSantis en Disney blijft escaleren dankzij de inspanningen van Disney om de wetgeving van DeSantis legaal te ondermijnen en vanwege zijn rechtszaak tegen de gouverneur wegens vermeende aanvallen op het bedrijf.[ad_2]