[ad_1]

Artikel inhoud

Het is niet moeilijk om het je voor te stellen.

Reclame 2

Artikel inhoud

Over een paar jaar schaatsen de Calgary Flames het ijs op in hun nieuwe arena en het zijn Jakob Pelletier en Connor Zary die de leiding nemen.

Artikel inhoud

Het zijn tenslotte twee hoekstenen van de toekomst van de organisatie, en van beiden wordt verwacht dat ze een lange carrière in Calgary hebben. Zij zijn het soort spelers dat ongetwijfeld zal profiteren van de bouw van een faciliteit met alle moderne voorzieningen die horen bij moderne NHL-ijsbanen.

Artikel inhoud

En ja, ze zijn behoorlijk opgewonden.

“Het is best gaaf”, zei Zary woensdagochtend in de Saddledome. “Sommige jongens hebben het erover gehad, dit gebouw heeft veel geschiedenis en het is geweldig en het is best cool, de sfeer is altijd goed. Maar ik denk dat ze een nieuwe ijsbaan krijgen, een arena van wereldklasse zoals ze willen bouwen.” We stoppen er veel geld in en het is wat het team wil en de stad nodig heeft, dus het is echt spannend.”

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Zary en Pelletier skaten momenteel met de Calgary Wranglers, wiens zoektocht naar een Calder Cup woensdagavond zou beginnen tegen de Abbotsford Canucks. Die serie is tegenwoordig duidelijk de belangrijkste focus van gesprekken tussen de spelers. Ze hebben tenslotte de ambitie om tot AHL-kampioen te worden gekroond, maar iedereen weet heel goed dat de Canucks niet gemakkelijk zullen zijn.

Maar gesprekken over de nieuwe arena vinden zeker ook plaats.

‘Het is mooi,’ zei Pelletier. “Een nieuwe ijsbaan, een nieuwe kamer, ik denk dat het leuk zal zijn voor de spelers en ook voor de fans, ik ben er behoorlijk enthousiast over.

“Natuurlijk is de Dome mooi, maar ik denk dat een nieuwe ijsbaan met modernere faciliteiten leuk zal zijn voor de spelers.”

The Flames, met wie Pelletier dit jaar een paar maanden samen speelde voordat hij terugkeerde naar de Wranglers aan het einde van het reguliere seizoen van de NHL, hadden soortgelijke gevoelens toen ze spraken na de persconferentie van dinsdag waarin de deal tussen de stad Calgary, de provincie Alberta en de provincie Alberta werd aangekondigd. , Calgary Sports en Entertainment Corp . en de stormloop van Calgary.

Reclame 4

Artikel inhoud

zegt Connor Zary
Connor Zary zegt: “Het zal speciaal zijn voor de stad om een ​​nieuwe ijsbaan naar Calgary te laten komen.” Foto door Calgary Wranglers /Geleverd

Er is veel discussie over het prijskaartje van $ 1,22 miljard dat aan het project is verbonden – dat veel meer omvat dan alleen een arena – dat op Twitter en in andere openbare ruimtes gebeurt, maar voor de spelers zelf is de mogelijkheid om elke dag naar hun werk te gaan in een nieuwe faciliteit is natuurlijk spannend.

Voor sommige mensen in Calgary is er misschien nostalgie verbonden aan de Saddledome, maar het is een drukke ruimte en mist gewoon de voorzieningen die de meeste NHL-arena’s tegenwoordig hebben.

De spelers klagen niet over de Saddledome, maar een nieuwe ijsbaan zou natuurlijk een verbetering zijn.

“Je kijkt een beetje rond in de competitie en alle nieuwe en bijgewerkte gebouwen en de faciliteiten die ze hebben in vergelijking met die hier, en het is behoorlijk anders”, zei Zary. “Het is best gaaf om die aankondiging te krijgen en om een ​​nieuwe ijsbaan naar Calgary te krijgen, zal speciaal zijn voor de stad.”

Advertentie 5

Artikel inhoud

Dus ja, de Wranglers zijn enthousiast. De jongens van wie wordt verwacht dat ze de Flames-franchise de komende jaren voortzetten, zullen er duidelijk naar uitkijken om dat te doen in een glimmende nieuwe arena en alle voordelen die daarbij horen.

Maar voor nu is dat allemaal ondergeschikt aan het verslaan van de Canucks en hopelijk een lange playoff-run die de harten van Calgary-hockeyfans verovert. De andere twee hockeyteams die de Saddledome delen – de Flames en de Calgary Hitmen – zijn al klaar met hun seizoenen.

Dus alle ogen zullen gericht zijn op de Wranglers.

“Het is cool voor de stad Calgary en de fans om een ​​nieuw evenementencentrum van wereldklasse te hebben, en dat is eigenlijk alles wat we erover hebben gezegd,” zei Zary. “Voor nu ligt de focus op het laten rocken van de Dome vanavond.”

daustin@postmedia.com

Twitteren: @DannyAustin_9

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]