[ad_1]

Als Jiahui een zet doet
If Jiahui is Crucible’s jongste halve finalist sinds 1996
Plaats: Smeltkroes Theater, Sheffield Afspraak: 15 april – 1 mei
Deken: Kijk live op BBC TV en Red Button met ononderbroken verslaggeving op BBC iPlayer, de BBC Sport-website en de BBC Sport-app

Si Jiahui opende een 5-3 voorsprong op Luca Brecel in een spannende start van hun WK halve finale.

Brecel pakte de opener met een break van 50, maar Si nam vervolgens de controle over met speling van twee eeuwen en een streak van 97 toen hij vier frames op rij wegrolde.

De Belgische Brecel antwoordde met sets van 72 en 69, maar zag de Chinese Si het laatste frame op zwart knijpen.

Viervoudig wereldkampioen Mark Selby organiseert om 19.00 uur BST zijn laatste ontmoeting met Mark Allen.

Een jaar geleden zat Si nog niet eens op het professionele circuit en als rookie moest hij drie kwalificatiewedstrijden winnen om de Crucible te bereiken – hij speelde 113 frames tegen Brecel’s 66 op weg naar de laatste vier.

De nummer 80 van de wereld is ook de laagst geplaatste speler die ooit deze fase van het toernooi heeft bereikt, hoewel de Welshman Terry Griffiths het won als een niet-gerangschikte kwalificatiewedstrijd bij de eerste poging in 1979.

Toch kende de 20-jarige nog steeds een geweldige start en vertoonde hij geen spoor van nervositeit of vermoeidheid, ondanks dat hij zijn plaats bij de laatste vier veroverde in een spannende laatste wedstrijd tegen de Schot Anthony McGill. woensdagavond laat.

Nadat hij Brecel door de eerste frame heen had gezien, ging Si aan het werk en produceerde drie uitstekend samengestelde breaks van 125, 102 en 97 voordat hij zijn toch al indrukwekkende matchspel liet zien om met 4-1 voor te gaan.

Brecel, die tot ergernis van zijn supporters verschillende vroege kansen niet wist te verzilveren om die frames in zijn voordeel om te draaien, reageerde erg goed en leek op weg naar de gelijkmaker, maar hij slaagde er niet in om toe te slaan in een lange moeilijke roos na een prachtige pot op blauw, waardoor zijn tegenstander weg te zetten.

Binnenkort meer.

Meld je aan voor Mijn sport om snookernieuws te volgen op de BBC-app.

Luister op de Sounds-bannerLuister naar de geluiden footer

[ad_2]