[ad_1]

Fi Morgan scoorde een hattrick in de grote overwinning van Cliftonville op de Candystripes
Fi Morgan scoorde een hattrick in de grote overwinning van Cliftonville op de Candystripes

Glentoran, Sion Swifts en Cliftonville pakten twee overwinningen in hun eerste twee Women’s Premiership-wedstrijden met comfortabele overwinningen op woensdag.

Fi Morgan scoorde een hattrick toen titelverdediger Cliftonville vorig jaar Derry City met 9-0 versloeg.

Sion Swifts versloeg pas gepromoveerd Ballymena United met 6-0.

Kerry Beattie pakte een brace toen Glentoran op weg was naar een 6-0 uitoverwinning tegen Mid-Ulster.

De Noord-Ierse internationals Caragh Hamilton, Nadene Caldwell, Demi Vance en Sam Kelly waren ook op doel toen de Glens het Mid Ulster-complex verlieten met alle drie de punten en nu 17 goals scoorden in de eerste twee wedstrijden.

Hamilton vond de rechterbenedenhoek om de score te openen in de eerste 60 seconden voor de bezoekers. Caldwell zette haar sterke start van de campagne voort en scoorde haar derde doelpunt van het seizoen om de voorsprong van Glentoran te verdubbelen toen ze een hoekschop vastgreep en op doel schoot.

Beattie scoorde tweemaal in de eerste 10 minuten van de tweede helft, zijn eerste toen Annie Timoney in het doel speelde tegen de 20-jarige en de tweede een behendige aanval van buiten de zestien.

Vance, die terugkeerde naar de Glens na drie seizoenen weg van het team toen ze speelde voor Rangers en Leicester City, scoorde de vijfde voordat Kelly iedereen in het strafschopgebied versloeg en Lillie Crooks passeerde.

De Glens eindigden vorig jaar als tweede in de Women’s Premiership, drie punten achter Cliftonville, terwijl ze zilver claimden met hun finaleoverwinningen in de Irish Cup en County Antrim Cup.

Gierzwaluwen te luid voor Sky Blues

Ballymena, die na vier jaar weer terug is in de topvlucht, is nog steeds op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen, aangezien hij comfortabel werd verslagen door Sion Swifts.

Het was de perfecte start van de wedstrijd voor de Swifts, want Cora Chambers opende de score vanaf de eerste minuut. Chloe McGlade en Teegan Lynch scoorden voor rust en bezorgden de gastheren bij rust een comfortabele voorsprong.

Ballymena-spits Lucy Winton maakte verschillende goede reddingen om Sion een comfortabelere voorsprong te ontnemen, maar uiteindelijk kregen ze hun vierde in de 86e minuut dankzij een krachtige aanval van Lauren Hayne. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorden Saoirse Healey en Kerry-Anne Brown beiden.

Cliftonville vond vier keer de achterkant van het net in de eerste helft en Morgan opende de score in de vijfde minuut. De Noord-Ierse internationals Kirsty McGuiness en Marissa Callaghan scoorden beiden, wat betekent dat ze scoorden in beide openingswedstrijden. Vicky Carleton scoorde vierde in extra tijd in de eerste helft.

De Reds bleven de tweede helft domineren met Morgan die zijn tweede van de avond pakte. Claire Shaw en Danielle Maxwell scoorden minder dan een minuut na elkaar voordat aanvoerder Callaghan haar tweede scoorde. Morgan voltooide zijn hattrick in blessuretijd.

[ad_2]