[ad_1]

Het is de assist die de sociale media aan het praten heeft gekregen – en bracht manager Eddie Howe ertoe vergelijkingen te bespreken tussen Alexander Isak en de Franse legende Thierry Henry nadat de aanvaller van Newcastle de hoofdrol speelde in hun 4-1 overwinning op Everton.

De verbluffende assist van de 23-jarige Zweed zorgde ervoor dat hij bijna halverwege balbezit kreeg, voordat hij langs drie Everton-verdedigers dribbelde – onder wie Mason Holgate en Michael Keane elk tweemaal versloeg – en daarvoor Jacob Murphy de verre paal raakte.

Gevraagd door een verslaggever naar een overeenkomst tussen Isaks voetenwerk en balans met Frankrijk en Arsenal-legende Henry, zei Howe: “Ja dat kan ik, daar zie ik de vergelijkingen.

“Iedereen is anders, geen twee spelers zijn hetzelfde, maar ik denk dat hij een aantal kenmerken heeft die Thierry had.”

Ondanks alle aandacht zien officiële statistieken – en Fantasy Football – haar echter niet als een bevestigde assist vanwege een afbuiging van Everton-verdediger James Tarkowski.

Opta-regels bepalen dat als de finishing touch wordt afgebogen door een tegenstander, de initiator alleen de assist krijgt als de ontvangende speler de bal waarschijnlijk zou ontvangen zonder de extra touch.

Ondanks dat hem een ​​eerste assist voor de club werd geweigerd, heeft Isak opnieuw zijn belang bewezen sinds hij in augustus 2022 overstapte van Real Sociedad voor een bedrag van £ 60 miljoen. Terwijl de Magpies voor het eerst in tien jaar naar Europees voetbal streven, heeft hij 10 keer gescoord in 16 Premier League-wedstrijden, ondanks dat hij eerder dit seizoen bijna vier maanden miste door een blessure.

“Beste assist die ik heb gezien” – reactie

De ‘assist that was’t’ trok enorm veel aandacht online, met BBC-expert en Newcastle-legende Alan Shearer tweeten: ‘OMG wat een doelpunt is dit. Isak’s run was VERSCHRIKKELIJK bij de opzet.’

Match of the Day-presentator Gary Lineker tweette kort en bondig: “Wow!”

Michael Owen noemde het “de beste assist die hij ooit heeft gezien” – voordat zijn collega’s bij BT Sport hem vertelden dat hij zijn mening zou moeten heroverwegen, aangezien het technisch gezien toch geen ondersteuning was.

Howe wilde ondertussen graag naar de toekomst kijken, misschien in de hoop dat de vergelijkingen met Henry zouden voortduren.

“Hij heeft zeker de snelheid en een vergelijkbare bouw en frame,” zei hij. “Het voetenwerk voor de assist was echt opmerkelijk, echt, en ik denk dat hij veel potentieel heeft om te verbeteren en te verbeteren.

“Maar het is een goede start voor hem hier.”

[ad_2]