[ad_1]

De Republikein Ron DeSantis zou niet hoeven af ​​te treden als gouverneur van Florida om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap als hij kiest voor een wetsvoorstel dat uiteindelijk is goedgekeurd door de door de GOP gedomineerde wetgevende macht op vrijdag.

De maatregel, gekoppeld aan een veel bredere verkiezingswet, zou een vrijstelling creëren van de wet in Florida, die vereist dat iedereen die op zoek is naar een functie, ontslag neemt uit het ambt dat hij al bekleedt nadat hij zich als kandidaat heeft gekwalificeerd. Alleen een bestuurder die zich kandidaat stelt voor president of vice-president van de Verenigde Staten hoeft niet af te treden.

Aanhangers beschreven het wetsvoorstel als louter verduidelijking en niet specifiek gericht op DeSantis, die nog geen presidentiële run moet aankondigen, maar waarvan algemeen wordt verwacht dat hij zich in de komende weken kandidaat stelt voor de Republikeinse nominatie. Het wetsvoorstel is langs partijlijnen door het State House 76-34 aangenomen en gaat nu naar DeSantis, die het naar verwachting zal ondertekenen.

“Het is een individueel kantoor dat uniek is. Hij is de president van ons land’, zei de GOP-vertegenwoordiger. zei Ralph Massullo tijdens het debat in het Huis op vrijdag. “Het is niet alleen voor onze gouverneur, het is voor iedereen in de politiek.”

Democraten noemden de poging een cynische poging om de weg vrij te maken voor DeSantis om te vluchten terwijl hij gouverneur bleef. Zijn huidige ambtstermijn in Tallahassee zou eindigen in januari 2027.

“Wij in dit lichaam voeren de bevelen van de gouverneur uit”, zei Rep. Angela Nixon, een democraat. “Hij moet aftreden om zich kandidaat te stellen als hij president wil worden, punt uit. Laatste keer dat ik het controleerde, is gouverneur zijn een fulltime baan. Het presidentschap zoeken kost veel werk.

Het wetsvoorstel, dat een aantal andere wijzigingen aanbrengt in de verkiezingswet van Florida, werd aangenomen een dag nadat een federaal hof van beroep een door de GOP geleide verkiezingswet handhaafde die vorig jaar in wet werd ondertekend. Deze wet werd aangevochten als racistisch discriminerend bij het onderdrukken van zwarte stemmen, maar een panel van drie rechters van het 11th U.S. Circuit Court of Appeals was het daar niet mee eens.

Het zou onder andere de limieten aanscherpen en de boetes verhogen voor externe organisaties voor kiezersregistratie, meer beperkingen opleggen aan stembiljetten per post en de verantwoordelijkheid voor het bepalen of een kiezer in aanmerking komt overdragen van de staat naar de staat.

Democraten hebben betoogd dat het wetsvoorstel een nieuwe stap is om stemmen van minderheden en economisch achtergestelden te onderdrukken ten gunste van Republikeinen die al de deelstaatregering en federale kantoren in Florida domineren.

“We zijn weer terug, waardoor het moeilijker wordt voor mensen om zich te registreren om te stemmen. Wat we doen met dit wetsvoorstel is zinloos’, zei de democratische afgevaardigde Anna Escamni. ‘Het is echt frustrerend.’

Republikeinen beschreven de maatregel echter als het waarborgen van een legitieme stemming, het stroomlijnen van verkiezingsoperaties en het wegnemen van dubbelzinnigheid in de wet.

“Er is niets heiliger dan onze stem”, zei de GOP-vertegenwoordiger. John Snijder. “Het moet gemakkelijk zijn om te stemmen en moeilijk om vals te spelen.”

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]