[ad_1]

Het Huis keurde vrijdag een maatregel goed om opnieuw tarieven op Chinese zonnepanelen in te voeren die door de regering-Biden waren stopgezet, waarmee de president een tweeledige slag werd toegebracht in een poging een buitenlandse tegenstander hard aan te pakken.

De tweeledige maatregel werd aangenomen met 221-202, waarbij een tiental democraten de partijgrenzen overschreden in het door de GOP gecontroleerde Huis ter ondersteuning. De stemming was het nieuwste voorbeeld van democraten die met republikeinen stemden om de regelgevende agenda van de heer Biden terug te draaien.

Acht Huisrepublikeinen braken de gelederen om zich tegen het wetsvoorstel te verzetten.

De wetgeving zou gemakkelijk door de Senaat moeten worden goedgekeurd, aangezien de Democraten in de rij staan ​​om het te steunen. De maatregel moet een stemming krijgen in de door de Democraten geleide Senaat onder de Congressional Review Act en heeft alleen een gewone meerderheid nodig in plaats van de gebruikelijke filibuster-drempel van 60 stemmen om te slagen.

Biden heeft gezworen zijn veto uit te spreken over het wetsvoorstel, wat zijn derde zou zijn.

De tweeledige maatregel zou tarieven op de invoer van zonne-energie uit Zuidoost-Aziatische landen herstellen waar Chinese bedrijven hun producten naar verzenden om de Amerikaanse handelswetten te omzeilen. Le Département du Commerce, sous la direction de M. Biden, a gelé les tarifs solaires l’année dernière jusqu’en juin 2024 pour la Malaisie, le Cambodge, la Thaïlande et le Vietnam car ils produisent 80% des panneaux utilisés dans les projets Amerikanen.

De vraag heeft de Democraten verdeeld over de vraag of ze prioriteit moeten geven aan schone energie of China moeten straffen.

Vertegenwoordiger Dan Kildee uit Michigan was de leidende democratische auteur.

“Dit mag geen partijdige kwestie zijn”, zei Kildee in een recente verklaring. “We kunnen niet toestaan ​​dat buitenlandse fabrikanten van zonne-energie handelswetten overtreden, vooral niet als dit ten koste gaat van Amerikaanse arbeiders en bedrijven. Door tarieven op te schorten voor degenen die onze handelswetten overtreden, ondermijnen we onze eigen Amerikaanse fabrikanten en arbeiders. »

Het opnieuw invoeren van tarieven, zegt het Witte Huis, zou de binnenlandse zonne-energie-industrie en de klimaatveranderingsagenda van de heer Biden in gevaar brengen door een goedkope buitenlandse levering van panelen af ​​te snijden. De tariefschorsing is bedoeld als een brug om binnenlandse zonne-energieprojecten te ondersteunen terwijl meer Amerikaanse productie online komt.

“Het aannemen van deze gezamenlijke resolutie zou die inspanningen ondermijnen en grote onzekerheid creëren voor banen en investeringen in de toeleveringsketen voor zonne-energie en de markt voor zonne-installaties”, zei het House Office of Management and Budget. Blanche in haar vetodreiging. “De handelsregel biedt een kortetermijnbrug om ervoor te zorgen dat er een bloeiende Amerikaanse zonne-installatie-industrie is die klaar staat om de zonne-energieproducten te kopen die in deze Amerikaanse fabrieken zullen worden geproduceerd zodra ze operationeel zijn.”

De zonne-energie-industrie heeft ook aan de bel getrokken door te zeggen dat de wetgeving met terugwerkende kracht tarieven zou opleggen die Amerikaanse zonne-energieprojecten zouden verlammen en tienduizenden banen voor schone energie zouden kosten.

Toch zegt ten minste een handvol senaatsdemocraten dat ze naar de regering zullen overlopen ter ondersteuning van het wetsvoorstel.

sen. Joe Manchin III uit West Virginia heeft zich aangemeld als medesponsor, waarmee hij een van de vele senaatsdemocraten is die zeggen voor te zullen stemmen.

Deze andere Democraten omvatten Sens. Sherrod Brown uit Ohio en Bob Casey uit Pennsylvania, evenals de voorzitter van de financiële commissie van de Senaat, Ron Wyden uit Oregon. sen. De Democraat Jon Tester uit Montana blijft onbeslist.

De heer Manchin, de heer Brun, de heer Casey en de heer Tester staan ​​volgend jaar voor zware herverkiezingen.

“De Chinese regering zal er alles aan doen om de Amerikaanse productie te ondermijnen en zou niets liever willen dan de Amerikaanse zonne-energie-industrie te doden voordat deze van de grond komt”, zei Brown. “De president had het mis.”

Manchin, voorzitter van de Energiecommissie van de Senaat, zei dat hij “niet begrijpt waarom de regering en het Congres zouden overwegen om het contract te verlengen.” [Chinese] langer vertrouwen.

Het congres krijgt de kans om het volgende veto van de heer Biden terzijde te schuiven als beide kamers een tweederde meerderheid kunnen verzamelen.[ad_2]