[ad_1]

TALLAHASSEE, Florida. – Een federaal hof van beroep heeft donderdag een verkiezingswet in Florida bekrachtigd die volgens een lagere rechtbank bedoeld was om zwarte kiezers te onderdrukken.

Het 11th Circuit Court of Appeals zei dat de uitspraak van de Amerikaanse districtsrechter Mark Walker van maart 2022 gebrekkig was. Het panel van drie rechters zei in een 2-1 split decision dat het bewijs niet aantoonde dat wetgevers zich opzettelijk op zwarte kiezers richtten.

De wet verscherpt de regels voor stembiljetten per post, stembussen en andere populaire stemmethoden – veranderingen die het moeilijker hebben gemaakt voor zwarte kiezers die over het algemeen meer sociaaleconomische nadelen hebben dan blanke kiezers, schreef Walker in haar uitspraak .

De door de Republikeinen geleide wetgevende macht van Florida sloot zich aan bij verschillende anderen in het hele land bij het doorvoeren van electorale hervormingen nadat de voormalige Republikeinse president Donald Trump ongegronde beweringen had gedaan dat de verkiezingen van 2020 van hem waren gestolen. Democraten hebben de hervormingen een partijdige poging genoemd om sommige kiezers weg te houden van de peilingen.

De Republikeinse regering Ron DeSantis maakte van de verkiezingswet een prioriteit voor 2021. De staat werd onmiddellijk aangeklaagd door stemrechtgroepen.

“We zijn diep teleurgesteld en verontrust door de uitspraak van het hof van beroep van vandaag, het handhaven van een racistische aanval op ons stemrecht en het wegnemen van de zorgen van zwarte en bruine Floridianen die onevenredig zwaar worden getroffen door SB 90”, aldus Jasmine Burney-Clark, oprichter van Equal Ground Education Fund . ., Inc., zei in een verklaring. “Laten we duidelijk zijn, gouverneur DeSantis en de Florida GOP hebben deze wet op de onderdrukking van kiezers aangenomen in een poging zwarte stemmen het zwijgen op te leggen en de macht van zwarte kiezers, die een bedreiging vormen voor hun politieke macht, te verminderen.”

De twee meerderheidsrechters in het hof van beroep werden beide voorgedragen door Republikeinse presidenten, en de afwijkende rechter werd voorgedragen door een Democratische president. Walker werd ook genomineerd door een democraat.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]