[ad_1]

Een foto gedeeld op facebook beweert dat het “hatelijk gedrag”-beleid van Twitter stelt dat aanvallen op gebruikers op basis van “Twitter blue-status” verboden zijn.

Vonnis: onjuist

Het beeld is digitaal vervaardigd. Twitter’s echte haatdragende gedragspagina vermeldt geen Twitter Blue-volgers.

Feiten controleren:

Een aantal overleden Twitter-beroemdheden lijkt zich na hun dood te hebben geabonneerd op Twitter Blue, aldus de maagd. Sinds vinkjes begonnen te verdwijnen van degenen die niet volgen, beweren Twitter-gebruikers zoals auteur Neil Gaiman, acteur Ron Perlman en astrofysicus Neil DeGrasse Tyson vinkjes te ontvangen zonder te betalen, CBS-nieuws gemeld.

Een Facebook-bericht beweert dat Twitter discriminatie van gebruikers op basis van “Twitter blue-status” verbiedt. Het bericht deelt een afbeelding die de Twitter-pagina ‘Haatdragend gedrag’ lijkt te tonen in het Helpcentrum.

“Overzicht april 2023 Je mag andere mensen niet direct aanvallen op basis van ras, etniciteit, nationale afkomst, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap of ernstige ziekte, of Twitter Blue-status”, zo blijkt. lezen.

Het beeld is digitaal vervaardigd. Controleer uw feit gevonden nee geloofwaardige berichtgeving over Twitter Blauwe volgers toegevoegd aan de lijst. Volgens Twitter heeft Twitter onlangs echter stilletjes de bescherming voor transgendergebruikers op de website verwijderd BNC Nieuws. (GERELATEERD: Is het Twitter-account van Joe Biden aangewezen als een zakelijk account?)

De authentieke Hatelijk gedrag De pagina geeft dezelfde lijst weer, maar zonder de “Twitter Blue-status”. Dergelijke richtlijnen verschijnen ook niet op Twitter Blue-informatie bladzijde.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met Twitter voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.[ad_2]