[ad_1]

Een publicatie gedeeld op Twitter beweert dat CNN een kop publiceerde waarin stond dat voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson door zelfmoord om het leven kwam.

Vonnis: onjuist

De titel is digitaal gemaakt. Een CNN-woordvoerder ontkende dat de outlet de kop in een e-mail aan Check Your Fact had gepubliceerd.

Feiten controleren:

Carlson zou naar verluidt hebben verteld dat hij uit Fox News was gezet in april. 24 tijdens het plannen van zijn maandagavondshow, volgens Geïnitieerd. Het vertrek van Carlson zou verband houden met een rechtszaak over discriminatie door voormalig Fox News-producer Abby Grossberg Los Angeles Times gemeld.

“Voormalig Fox News-anker Tucker Carlson is overleden door zelfmoord”, kopt de vermeende CNN-kop van 1 april. 24, eisen. De titel, gedeeld via Twitter, is op het moment van publicatie meer dan 200.000 keer bekeken.

De beschuldiging is vals. Controleer je gevonden feit geen geloofwaardig rapport wat aangeeft dat Carlson zou zijn overleden door zelfmoord. Evenzo zijn er geen resultaten voor de vermeende titel op CNN-website of is het geverifieerd sociaal media rekeningen. Bovendien ook niet Fox nieuws geen van beide Carlson publiekelijk gereageerd op de klacht.

De titel is digitaal gemaakt van een echt artikel van CNN aankondiging van Carlson’s vertrek uit Fox News. Het artikel, getiteld “Tucker Carlson at Fox News”, deelt dezelfde foto en auteurs als de vermeende kop. (GERELATEERD: Nee, Fox News heeft geen verhaal uitgezonden over een Popeyes-kippensandwich tijdens de schietpartij in Louisville)

“Dit is een vals en verzonnen beeld. CNN heeft dit niet gemeld”, ontkende een CNN-woordvoerder dat de outlet de kop in een e-mail aan Check Your Fact had gepubliceerd.

Hoewel Fox News geen commentaar gaf op het verzonnen artikel op CNN, meldt de outlet bevestigd ze hadden maandag afscheid genomen van Carlson.

“We danken hem voor zijn diensten aan het netwerk als host en daarvoor als bijdrager”, aldus een woordvoerder. “Fox News Tonight” zal het tijdslot van 20.00 uur van Carlson overnemen totdat zijn vervanger bekend is.

Dit is niet de eerste keer dat Fox News centraal staat in desinformatie op sociale media. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een bewering die suggereerde dat het netwerk een verhaal uitzond over Popeye’s broodje kip in plaats van nieuws over een schietpartij in Louisville, Kentucky.

Carlson is mede-oprichter van The Daily Caller, het moederbedrijf van Check Your Fact.[ad_2]