[ad_1]

NEW YORK – Een conceptrapport waarin de strijd van de Republikeinse Partij bij de tussentijdse verkiezingen van vorig jaar wordt onderzocht, zegt dat de resultaten laten zien dat kiezers niet geïnteresseerd zijn in “het in twijfel trekken van eerdere verkiezingen” en dat het negeren van deze waarschuwingen de GOP in 2024 en daarna zou kunnen schaden.

Het ontwerp noemt met name voormalig president Donald Trump niet bij naam, maar verwijst naar de controversiële extreemrechtse kandidaten die hij steunde en later verloor. Dit omvat velen die de leugens van de voormalige president over gestolen verkiezingen in 2020 herhaalden.

“We kunnen het ons niet veroorloven om de voor de hand liggende lessen van de verkiezingscyclus van 2022 te negeren”, luidt de inleiding van het rapport. “De Republikeinse kandidaten van 2022 die resultaten boekten en een visie voor de toekomst hadden, hebben het veel, veel beter gedaan dan degenen die vastzaten in het verleden en oude grieven herhalen.”

Het ontwerp zegt ook dat de Republikeinen “de impact onderschatten” van de vernietiging door het Hooggerechtshof van Roe v. Wade in de maanden voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen, een mijlpaalbesluit waarvan beide partijen hebben erkend dat het een rol speelde in de verrassend sterke prestaties van de Democraten bij de verkiezingen.

Het Republikeinse Nationale Comité zal het ontwerprapport overwegen terwijl de leden later deze week privé bijeenkomen in Oklahoma City. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp niet rechtstreeks naar Trump verwees, zei een van de auteurs van het rapport, RNC-commissielid Henry Barbour uit Mississippi, donderdag dat het ontwerp niet definitief was en zou kunnen veranderen.

The Associated Press kreeg alleen het inleidende gedeelte van het rapport, maar Republikeinen die bekend waren met het concept zeiden dat Trump niet in de rest van het document werd genoemd. Deze Republikeinen spraken op voorwaarde van anonimiteit omdat ze niet bevoegd waren om het conceptdocument te bespreken.

Een woordvoerder van de RNC reageerde donderdag niet direct op berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

Het weglaten van de naam van de voormalige president is een teken van zijn blijvende dominantie binnen de Republikeinse Partij en laat zien hoe afkerig zelfs hoge GOP-functionarissen zijn om hem te kruisen. Trump, die op zoek is naar de presidentiële nominatie van de GOP in 2024, wordt beschouwd als de koploper van de partij en heeft een sterke steun onder de GOP-kiezers.

Republikeinen, die een golf van de GOP verwachtten te midden van hoge inflatie, klauwden de meerderheid in het Huis terug met een veel kleinere marge dan partijleiders hadden verwacht. De partij slaagde er ook niet in een meerderheid in de Senaat terug te winnen, met name in de slagveldstaten Arizona, Georgia en Pennsylvania, waar de door Trump gesteunde kandidaten zijn misvattingen over verkiezingsfraude in 2020 herhaalden.

Hoewel het rapport nog niet is afgerond, staat het ver af van de audit die werd uitgevoerd na de verkiezingen van 2012, toen president Barack Obama een tweede ambtstermijn won door de Republikein Mitt Romney te verslaan. Het rapport zei dat de partij een meer inclusieve en verwelkomende toon moest aanslaan, een mildere houding moest aannemen ten aanzien van immigratie en krachtiger contact moest opnemen met zwarte en Latijns-Amerikaanse kiezers.

De auteurs van het post-2022-rapport waren er snel bij om er bij de partij op aan te dringen “het mislukte beleid” van president Joe Biden en de Democraten te bestrijden, maar voegden eraan toe: “we moeten dat beleefd doen”. Biden kondigde deze week officieel aan dat hij op zoek was naar herverkiezing.

“Het Amerikaanse volk is klaar om verder te gaan, maar geen enkele GOP-kandidaat zal er baat bij hebben als we het patriottisme van onze politieke rivalen uitdagen”, zei hij. “Onze politieke tegenstanders houden ook van Amerika.”

Hoewel gewaarschuwd voor een focus op het verleden, beschreef het tussentijdse ontwerprapport van 2022 ook “verkiezingsintegriteit” als een aanhoudende “kritieke kwestie”. De term werd codetaal voor Republikeinen nadat Trump massale kiezersfraude ongegrond de schuld gaf van zijn verlies voor Biden bij de verkiezingen van 2020 – ondanks een brede coalitie van hoge regerings- en industriefunctionarissen die het “de veiligste in de Amerikaanse geschiedenis” noemden.

Onder verwijzing naar zorgen over de “verkiezingsintegriteit” hebben Republikeinen in het hele land aangedrongen op wetten die het voor burgers moeilijker maken om te stemmen.

Het rapport ging ook in op stemmen per post, een kwestie waar Trump zich tegen heeft uitgesproken door te beweren, zonder bewijs, dat het rijp is voor fraude en dat stembiljetten per post kunnen worden “gemanipuleerd”. Mede door de kritiek van Trump stemmen Democraten vaker dan Republikeinen per post.

“Republikeinse campagnes kunnen niet voorbijgaan aan stemmen per post of andere legale manieren om te stemmen of mensen aan het stemmen te krijgen”, luidt de inleiding.

“Campagnes doen dit op eigen risico”, vervolgt hij. “Republikeinse campagnes moeten onze supporters ertoe aanzetten om vroeg persoonlijk of per post te stemmen. Republikeinen kunnen de Democraten geen voorsprong blijven geven.

Bill Palatucci, een RNC-commissielid uit New Jersey die een uitgesproken criticus van Trump is geweest, zei dat een tussentijdse evaluatie uit 2022 waarin de voormalige president niet wordt genoemd, zinloos is.

“Het is het niet waard als je niet eerlijk kijkt naar de feiten van wat er is gebeurd”, zei Palatucci. “Als het Trump of holocaustontkenners niet bij naam noemt, maakt het niet uit. Het zou tijdverspilling zijn om het te lezen, want het is geen eerlijke beoordeling van wat er echt mis is gegaan.

Beaumont rapporteerde vanuit Des Moines, Iowa.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]