[ad_1]

Een Republikein van het Huis heeft wetgeving ingevoerd om te voorkomen dat de regering-Biden hogere vergoedingen oplegt aan hypotheekleners met relatief hoge kredietscores om huizenkopers met lagere kredietscores te subsidiëren.

Rep. Andy Biggs, Republikein van Arizona, introduceerde de Responsible Borrowers Act, die meer dan 30 GOP-co-sponsors heeft. De maatregel is bedoeld om een ​​regel van de Federal Housing Finance Agency te blokkeren die maandag van kracht wordt.
“De FHFA – geleid door een door president Biden aangestelde directeur – straft financieel verantwoordelijke hypotheekleners”, zei Biggs in een verklaring. “Hun rechtvaardigheidsagenda in plaats van gelijkheidsagenda druist in tegen het gezond verstand en zal de stabiliteit van de huizenmarkt in gevaar brengen.”

De heer Biggs zei dat hij regelmatig klachten van kiezers hoort over de hoge huisvestingskosten, “die zijn verergerd door de krankzinnige rentetarieven die zijn opgelegd om de op hol geslagen inflatie van Biden te bestrijden”.

“Als de laatste FHFA-vergoedingswijziging wordt doorgevoerd, kan dit in de loop van de tijd resulteren in duizenden dollars aan extra vergoedingen voor huiseigenaren met een laag risico, terwijl financiële onverantwoordelijkheid wordt aangemoedigd en beloond”, verklaarde hij. “Mijn wetgeving verbiedt dat de nieuwe vergoedingen van kracht worden, en ik ben dankbaar voor de steun van meer dan 30 van mijn mede-huisrepublikeinen.”

Senaats- en Huisrepublikeinen drongen er deze week bij de FHFA op aan de voorgestelde vergoedingswijzigingen ongedaan te maken. sen. Roger Marshall, Republikein van Kansas, zei dat de regel “de structuur van risicofinanciering met gezond verstand zal omkeren” bij door de overheid gesponsorde entiteiten en hypotheekreuzen Fannie Mae en Freddie Mac.

De tariefwijzigingen worden van kracht als onderdeel van het streven van de FHFA naar betaalbare huisvesting, en ze zullen van invloed zijn op hypotheken van particuliere banken in het hele land. Fannie Mae en Freddie Mac zullen Loan Level Pricing Adjustments of LLPA toepassen.

“Leners met een hoge kredietwaardigheid betalen niet meer, dus leners met een lagere kredietwaardigheid kunnen minder betalen. Sommige bijgewerkte kosten zijn hoger en sommige zijn lager, in verschillende bedragen. Ze vertegenwoordigen geen pure dalingen voor kredietnemers met een hoog risico of pure verhogingen voor kredietnemers met een laag risico’, zei de FHFA in een verklaring.

Experts in de hypotheekindustrie zeggen dat huizenkopers met een kredietscore van 680 of hoger bijvoorbeeld ongeveer $ 40 per maand meer zullen betalen voor een hypotheek van $ 400.000. Huizenkopers die 15% tot 20% inleveren, krijgen te maken met de hoogste kosten.

“De laatste poging van de regering-Biden om eerlijkheid op de huizenmarkt af te dwingen, is aanstootgevend en on-Amerikaans”, zegt Adam Brandon, president van de conservatieve FreedomWorks. “Leners met een uitstekende kredietwaardigheid mogen niet worden gestraft voor het juiste doen en gedwongen worden om meer financiële lasten te dragen vanwege de fiscale onverantwoordelijkheid van anderen. Niet-gekozen bureaucraten in Washington zouden niet de mogelijkheid moeten hebben om dergelijke regels te belasten met hardwerkende Amerikaanse gezinnen, en deze regering moet verantwoordelijk worden gehouden voor haar autoritaire acties.

Ryan Walker, vice-president van Government Relations bij de conservatieve Heritage Action, zei dat Biden “Amerikanen met een lage kredietscore probeert te dwingen lagere tarieven te subsidiëren voor kredietnemers met een hoog risico”.

“Dit is een grove overschrijding en zal uiteindelijk bijdragen aan het groeiende inflatieprobleem dat we in dit land hebben”, zei hij.

De heer Biggs zei dat als de nieuwe regel wordt geïmplementeerd, dit “in de loop van de tijd kan leiden tot duizenden dollars aan extra kosten voor huiseigenaren met een laag risico, terwijl financiële onverantwoordelijkheid wordt aangemoedigd en beloond”.

Een van de medesponsors van House GOP van de wetgeving is Rep. Lauren Boebert van Colorado, Rep. Scott Perry uit Pennsylvania, rep. Matt Rosendale uit Montana, rep. Chris Stewart en Rep. Byron Donalds uit Florida.[ad_2]