[ad_1]

Qatar is van plan om weer een WK te organiseren, waarmee basketbal wordt toegevoegd aan de sportportfolio van een klein land met langetermijnambities als gastland voor de Olympische Spelen.

De Internationale Basketbalfederatie heeft Qatar uitgekozen als gastheer voor de 2027-editie van haar vlaggenschip Wereldbeker Heren op vrijdag. Er was geen stemming tussen concurrerende biedingen.

Doha organisera chaque match de l’événement à 32 équipes dans des sites préexistants, a déclaré la FIBA ​​​​, citant également la modernisation des réseaux de métro et de transports publics qui ont été achevés pour la Coupe du monde de football masculin de afgelopen jaar.

Qatar heeft zware kritiek gekregen tijdens een enorm 12-jarig bouwproject voor de FIFA Wereldbeker vanwege de manier waarop het gasrijke land zijn arbeidsmigranten behandelt. FIBA verwees niet naar arbeids- of mensenrechtenkwesties bij het bekendmaken van haar beslissing, die aan de vooravond van de loting voor het toernooi van 2023 viel.

Op de vraag hoe het naar rechtenkwesties kijkt, zei FIBA ​​in een verklaring dat als er in Qatar geen bouw nodig is, “de tijd- en kostenbesparingen die gepaard gaan met de bouw van nieuwe locaties gericht zullen zijn op het leveren van de sterkst mogelijke sociale erfenis”.

“Met alle teams die in dezelfde stad spelen, kunnen fans alles ruim van tevoren plannen en genieten van een unieke ervaring, aangezien alle locaties binnen 30 minuten van elkaar liggen”, aldus het in Zwitserland gevestigde bestuursorgaan. “Bovendien zijn alle locaties die zullen worden gebruikt voor FIBA’s vlaggenschip herenevenement al gebouwd, terwijl veel gebruikte groene technologieën zullen helpen om de FIBA ​​​​Basketball World Cup 2027 te organiseren als locatie. ‘koolstofneutraal evenement’.

FIBA zei dat andere kandidaten die het niet identificeerde, deelnamen aan het hostingproces, maar dat Qatar “de eerste was die een bod uitbracht dat voldeed aan de standaardvereisten”.

De regering van Qatar zei in een verklaring dat haar “gevierde portfolio van het hosten van megasportevenementen FIBA ​​het vertrouwen heeft gegeven om de beslissing zonder aarzeling te bevestigen.”

De nee. Het 89-gerangschikte Qatar-team kwalificeert zich automatisch als gastheer. Qatar speelde voor het laatst in dit evenement op de wereldkampioenschappen van 2006 en verloor alle vijf de wedstrijden.

Damesevenement in 2026 georganiseerd door Duitsland

Het WK vrouwenvoetbal in 2026 wordt georganiseerd door Duitsland, besloot ook FIBA ​​vrijdag. Het toernooi met 16 teams wordt gespeeld in Berlijn.

Het Duitse vrouwenelftal heeft onlangs de oude Canadese coach Lisa Thomaidis aangesteld als hoofdtrainer.

Qatar is de derde opeenvolgende Aziatische gastheer van het herentoernooi. China was gastheer in 2019 en de Filippijnen, Japan en Indonesië zullen vanaf 1 augustus gastheer zijn van de editie van dit jaar. 25-sept. 10. Spanje is de titelverdediger.

De sportieve ontvangst van Qatar bereikte een hoogtepunt, maar stopte niet met de FIFA Wereldbeker. Het WK basketbal zal een van de belangrijkste evenementen zijn voordat de Aziatische Spelen van 2030 worden gehouden, waarbij enkele stadions zullen worden gebruikt die voor het voetbaltoernooi zijn gebouwd.

Langetermijndoel voor Qatar om de Olympische Spelen te organiseren

Een langetermijndoelstelling voor Qatar is om de Olympische Spelen te organiseren, hoewel de volgende beschikbare gelegenheid voor de Zomerspelen de editie van 2036 is, aangezien de gastheren al zijn gekozen voor 2028 en 2032.

Er werd een Doha-bod voorbereid voor de Spelen van 2032 toen het Internationaal Olympisch Comité snel Brisbane koos zonder dat rivaliserende kandidaten in stemming werden gebracht.

De groep van 100 IOC-leden omvat de emir van Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, die in 2002 als een van de jongste leden op 21-jarige leeftijd toetrad tot de Olympische organisatie.

Doha probeerde deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2016 en 2020, maar het IOC weigerde de status van kandidaat. Het belangrijkste obstakel was dat het IOC erop stond dat de spelen in juli-augustus zouden worden gehouden, wanneer de temperatuur in Doha regelmatig boven de 40 graden Celsius kwam.

[ad_2]