[ad_1]

Jim Jordan, voorzitter van de House Judiciary Committee, heeft ambtenaren van drie federale agentschappen gedagvaard voor documenten en informatie met betrekking tot het onderzoek van de commissie naar de manier waarop de regering coördineerde met particuliere bedrijven en andere groepen van derden om spraak te censureren.

Ambtenaren van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) en het Global Engagement Center (GEC) van het State Department zijn gedagvaard door de heer Jordan’s Committee.

“Het eerste amendement verbiedt overheidsfunctionarissen censuurbeperkingen op te leggen op basis van opvattingen”, zei Jordan in een verklaring. “De doctrine van staatsoptreden ondersteunt de stelling dat overheidsfunctionarissen grondwettelijke beperkingen niet kunnen omzeilen door particuliere actoren in te zetten – hetzij door dwang, aanmoediging, verstrengeling of gezamenlijke participatie – om te bereiken wat de overheid niet rechtstreeks kan doen.”

De heer Jordan deelde elke functionaris mee dat “talrijke documenten” die openbaar waren geworden, de “bevoegdheid van de federale overheid om online spraak rechtstreeks en bij volmacht te censureren” weerspiegelden en dat het nodig was om te bepalen in hoeverre elke instantie “heeft gedwongen, gelobbyd”. , werkte met of vertrouwde op sociale media en andere technologiebedrijven om spraak te censureren.

De Judiciary Committee schreef op 22 maart een brief aan deze functionarissen met het verzoek om vrijwillige medewerking aan hun toezicht, maar tot op heden heeft niemand documenten geproduceerd die reageren op de verzoeken van de commissie.

Een woordvoerder van Homeland Security zei dat DHS “geen spraak censureert of vereist dat inhoud wordt verwijderd door socialemediabedrijven.”

“In plaats van samen te werken met het ministerie, zoals veel commissies in dit congres hebben gedaan, veranderde de House Judiciary Committee onnodig in een dagvaarding”, zei de woordvoerder. “Le DHS continuera de coopérer de manière appropriée avec les demandes de surveillance du Congrès, tout en travaillant fidèlement pour protéger notre nation contre le terrorisme et la violence ciblée, sécuriser nos frontières, répondre aux catastrophes naturelles, se défendre contre les cyberattaques, et plus nog.”

Het onderzoek werd gelanceerd nadat tech-miljardair Elon Musk Twitter had gekocht en een hele reeks documenten van het voormalige management van Twitter via onafhankelijke journalisten op het platform had vrijgegeven.

De informatie, onthuld door de Twitter-accounts van journalisten Matt Taibi, Michael Shellenberger en Bari Weiss, liet zien hoe overheidsinstanties onder meer informatie over de verkiezingen van 2020, de laptop van Hunter Biden, COVID-19-vaccinaties en maskermandaten onderdrukten.

Taibbi meldde vorige maand dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een contract had gesloten met het Digital Forensic Research Lab (DFRLab) van de Atlantic Council, dat suggesties voor zwarte lijsten naar Twitter stuurde.

DFRLab daagde het rapport van de heer Taibbi uit en zei dat het geen beslissingen neemt over het modereren van inhoud.[ad_2]