[ad_1]

De Canadezen Jennifer Jones en Brent Laing spelen vrijdag om de bronzen medaille na met 6-2 te hebben verloren van de Verenigde Staten in de halve finale van het World Mixed Doubles Curling Championship.

Het Amerikaanse duo Cory Thiesse en Korey Dropkin stal ontsnappingspunten in de eerste en zesde end, gevolgd door een verpletterende twee in de zevende, om Canada’s hoop op gouden medailles te beëindigen.

Thiesse en Dropkin schoten vrijdag samen 92%.

“Ze speelden heel, heel goed”, zei Jones. “We hebben niet zoveel druk uitgeoefend als we hadden gewild. En weet je, het begon gewoon met dat volume. Als ik dat gelijkspel trek in het eerste end, zal het spel misschien een beetje veranderen. Maar we zijn nog steeds erg blij met onze week, en we hadden plezier daar, en we zullen zien wat we morgenochtend kunnen doen.

Met een 4-2 achterstand in de zevende probeerde Jones een riskante dubbele takedown in de laatste adem om een ​​paar te scoren, maar ze vernielde een bewaker en bezorgde USA een koopje van twee.

“We speelden veel beter in de tweede helft van de wedstrijd, maar alle eer daarvoor [Thiesse and Dropkin]”, zei Laing. “Ik denk niet dat ze een schot heeft gemist. Ik weet niet wat de statistieken zeggen, maar ze heeft ons nooit echt een opening gegeven. Het betere team won, en helaas waren wij het vandaag niet.”

Jones en Laing nemen het op zaterdag op tegen de Noorse Martine Roenning en Mathias Braenden in de wedstrijd om het brons.

De Verenigde Staten nemen het op tegen de Japanners Chiaki Matsumura en Yasumasa Tanida voor het goud.

Japan versloeg Noorwegen met 5-4 in de andere halve finale.

Canada plaatste zich voor de halve finale na met 8-1 te zijn geëindigd in de round robin en eerste in Groep A, terwijl de Verenigde Staten, die tweede werden in Groep B met 7-2, Schotland met 8-6 moesten verslaan in een eerdere kwalificatiewedstrijd om door naar de halve finale.

[ad_2]