[ad_1]

Vrienden, het is tijd voor Joy Drop! Wat een absoluut geweldige week. Ik ben volledig hersteld van mijn Eid-vieringen en begon de week met een aantal werkelijk fantastische vrouwen die impactvol werk deden in de sportruimte.

Ten eerste heb ik gelachen en tranen van vreugde gehuild toen de Phoenix Mercury ster Britney Griner nam mijn hart met zijn woorden en kalmte tijdens een persconferentie op donderdag. In december lieten de Russische autoriteiten Griner vrij na 10 maanden gevangenisstraf. Donderdag was de eerste keer dat Griner tegenover verslaggevers stond sinds zijn terugkeer. Griner herstelt en geneest van zijn beproeving. Ze is van plan om in het volgende WNBA-seizoen te spelen, maar haar woorden en emotie brachten me bij haar antwoord op de eerste vraag.

Griner stak ook de draak met haar goede vriendin en teamgenoot Diana Tarausi en noemde haar “fossiel”. Zijn opmerking maakte het volle huis aan het lachen. Vrienden hebben die van je houden en je steunen, is echt een zegen.

Een ander genot was het kijken naar de resultaten van de marathon van Londen. Sifan Hassan is een Nederlandse hardloper geboren in Ethiopië. Ze liep haar eerste marathon (ja, ooit) en won. Ze had de hele maand Ramadan gevast en deed nog steeds mee op het hoogste niveau van de sport. Ze raakte achter in de race, miste haar waterstation en stopte zelfs om pijnlijke spieren te strekken. Zijn overwinning is geweldig, maar zijn energie en persoonlijkheid zijn net zo geweldig.

Zijn reflecties op zijn eigen reis zijn ongelooflijk. Ze vertelt over haar zenuwen, haar angsten en haar twijfels. Maar ze vertelt ook hoe de tijd vloog omdat ze gelukkig was. Ik ben niet iemand die graag hardloopt, maar ik zie graag andere mensen genieten van wat ze doen. Hassan is een levendig voorbeeld van houden van waar je van houdt en ondergedompeld zijn in dankbaarheid en vreugde.

Project 8 kondigde woensdag een derde team aan in de voorgestelde profvoetbalcompetitie voor vrouwen: AFC Toronto City. “The sky is the limit”, zei Diana Matheson, CEO van Project 8, over Canada’s nieuwste vrouwenvoetbalstad. Toronto volgt Vancouver en Calgary op als de oprichtende teams van de competitie die naar verwachting in 2025 met acht teams zal beginnen.

Canadian Women’s Professional Soccer League kondigt Toronto aan als 3e franchise

Diana Matheson, CEO van Project 8, deelt haar opwinding over de komst van een professioneel damesvoetbalteam naar Toronto. Vancouver en Calgary zijn al aangekondigd als teamlocaties.

Er zullen kansen zijn om te spelen, merchandise te kopen en het vrouwenspel zoveel mogelijk lokaal te steunen. Het is een reden voor opwinding en positiviteit. Dit is ook het moment voor Canadezen om vrouwenvoetbal te steunen en erin te investeren. We hebben fantastische atleten op alle niveaus, van meisjes tot vrouwenprogramma’s en teams. Maak je portemonnee klaar!

Tot slot wil ik een video delen van mijn vriendin Tanya die aan het jongleren is. Als je me volgt instagram Soms post ik verhalen over de CBC Sports-afdeling van Tanya die allerlei coole dingen doet. Haar nieuwste video van haar in New York is zo leuk. Tanya is een geweldig persoon en haar energie brengt me vreugde. Ze is niet bang om nieuwe dingen te proberen en dat inspireert mij.

Ik hoop dat je kunt genieten van het weekend met je dierbaren, nieuwe dingen kunt proberen en enkele kostbare momenten van lachen.[ad_2]