[ad_1]

Laat de rand van de afgrond beginnen. Op woensdag, House Speaker Kevin McCarthy een nipt georganiseerde stemming in de Tweede Kamer een uitgavenpakket van $ 1,5 biljoen goed te keuren dat een overschrijding van het schuldenplafond zou voorkomen – een verouderde, eeuwenoude bestedingsdrempel die geen enkele andere grote economie bezegelt, maar nog steeds de macht heeft om een ​​mogelijk faillissement van Amerikaanse schuldeisers te veroorzaken, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot leiden tot een volledige economische ineenstorting.

In de deathmatch van beroemdheden die bekend staat als het door de GOP geleide Huis van Afgevaardigden, klinkt het naderende economische onheil als muziek in de oren van de leiders. McCarthy en zijn caucus hebben de dreiging van een vertraging aan het begin van een presidentsverkiezingscyclus gebruikt als een portaal in tesseract-stijl naar een alternatieve politieke realiteit, waarbij ze hebben voorgesteld om een ​​groot aantal federale programma’s, belangrijke bepalingen van de economie groen, te schrappen van de inflatievermindering. Volg het annuleringsplan voor studieleningen van Biden op tot de annulering van de geplande uitbreiding van de handhaving door de IRS. Het wetsvoorstel is wetgevende onzin omdat het de door de Democraten geleide Senaat niet zal passeren, of de steun zal krijgen van een Biden Witte Huis dat zich al bezighoudt met de bezuinigingen die de Republikeinen eisen tegen de Grand Guignol.

Maar meer dan dat, het is ook politieke onzin, aangezien het door de GOP geleide Huis in de Trump-jaren vrolijk opgeblazen door restricties op het schuldenplafond in haar streven om belastingverlagingen aan te bieden aan de rijke en ingrijpende pandemiemaatregelen. Dus de Republikeinse houding van volwassen fiscale discipline – altijd een truc om zijn anti-regeringsdonorbasis te sussen – wordt nu alleen maar ontmaskerd als grof opportunisme en verheerlijkte theatrie van de nieuwscyclus. “Huiswetgeving is allemaal voor de show”, zegt econoom Bruce Bartlett, een voormalig Reagan Treasury-functionaris. “Waarom Republikeinen de behoefte voelen om te doen alsof ze de binnenlandse uitgaven absoluut willen decimeren, is een raadsel. De reden dat het er niet toe doet, is omdat de bezuinigingen bijna allemaal in geschikte fondsen zitten die het Congres elk jaar moet financieren. Als ze kredieten willen verlagen, ze moeten ze gewoon knippen als ze later in het jaar binnenkomen.Door ze allemaal bij elkaar te groeperen, gebeurt er eigenlijk niets.

De absurditeiten blijven echter toenemen dankzij de bodemloze honger van onze politieke pers naar inhoudloze berichten over wetgevende houdingen. CNN noemt de stemming over het schuldenplafond een ‘overwinning voor Kevin McCarthy’ beleidHet Playbook-tipblad maakt op betrouwbare wijze stompzinnige coos die de House-luidspreker heeft”bewees zijn tegenstanders ongelijk” met de bestedingsovereenkomst. Dit alles is een manier om te zeggen: “We kunnen niet de moeite nemen om de werking van de Amerikaanse politieke economie te behandelen als iets anders dan een kwestie van marginaal impressiebeheer.”[ad_2]