[ad_1]

SHERBROOKE | Als Phœnix één seconde achter elkaar terugkomt in de auto van de LHJMQ, met name de gunst van Joshua Roy. L’espoir du Canadien dwong La Formation de l’Estrie haar plannen te herzien.

• Ofwel: LHJMQ: de Mooseheads van Halifax zijn niet erg populair

• Ofwel: LHJMQ: les Remparts zijn de negligues face aux Olympiques?

• Ofwel: LHJMQ: de knuppels voor de overeenkomsten van de remparts die op bepaalde sites worden weergegeven

“Josh vraagt ​​zich af wat een nieuwe défi is, hij is de leider en algemeen directeur van Phœnix, Stéphane Julien. Quand tu as un joueur d’impact comme ça, tu dois en profiter.”

Après s’être fait jouer un tour par la pandemie, les activités on été annuled avec trois matches à la campagne 2019-2020 alors que le Phœnix domineert de hockey junior canadien avec des joueurs ayant grandi au sein de l’organisation, Julien a dû se résigner à ga verder à des transacties.

Begin januari 2021, il a acquis Roy des Sea Dogs de Saint-Jean, die de eerste keuze van de LHJMQ deux ans plus tôt kon maken.

“Quand over est allés chercher Joshua Roy, c’était dans le but de faire une transition versus un autre cycle de quatre ans, legt Julien uit. Meer informatie over de versnelde evolutie. Des joueurs ontplofte comme lui en Xavier Parent. L’an passé, personne ne nous attendait en demi-finale. »

Roy verzamelde vorig seizoen 119 punten, waaronder 51 doelpunten, in 66 reguliere wedstrijden, nadat hij door de Canadien was geselecteerd voor de vijfde tour.

“J’avais vraiment besoin d’un nouveau départ, admet celui qui a enchaîné avec one campaign de 99 points and 55 parties. Des que je suis arrivé, Stéphane m’pris sous son aile et il m’a fait confiance.”

Casse-tête plus gemak

Julien heeft daarom besloten zijn juweel te omringen met Tyson Hinds, een verdediger, Milo Roelens, en meer recentelijk Jacob Melanson en Marc-André Gaudet.

“Le puzzle a pris forme rapidement, illustre-t-il.” In plaats van een 1000 morceaux die voor de hand liggen, op een eu-puzzel van 100 morceaux. Et c’est grâce à Josh.”

Pas peur de la druk

In de gedrukte versie van de reeks van de eliminatie van Phœnix in de halve finale van de eilandbewoners van Charlottetown, Roy op de route van Laval en een même betwist een eerste wedstrijd tussen professionals, in een surcroît-serie. Een bagage met ervaring die deel uitmaakt van een van de retourvluchten in Estrie.

“Ik hield echt van mijn ervaring met Rocket. Meer dan ooit [à Sherbrooke]. C’est waarschijnlijk ma dernière année junior et je veux vraiment gagner. Op een plusieurs joueurs de 19 en 20 en qui ne seront pas tous de retour l’an prochain, ook op een tous le meme but”, verzekert le Beauceron de 19 ans.

“Il a le feu dans les yeux depuis le debut des séries”, merkte Julien op met de sujet van de aanvaller die de belangrijkste momenten illustreerde, om te beginnen met het orkestreren van le but en of du Canada au Mondiale junior.

“Ce qui m’a toujours impressionné, c’est qu’il est capable de jouer sous pression.” Een passé in serie, een marqué deux buts majeurs, contre Baie-Comeau en fin de période pour gagner le duel, en een verlenging naar Charlottetown. Ça va grandement l’aider afin de jouer à Montréal.”

Hinds et Gauthier à l’honneur

Met andere woorden, twee co-equipiers van Roy krijgen een gelijkaardige vergoeding.

Tyson Hinds won hier de Kevin-Lowe-trofee, remis au meilleur défenseur défensif de la LHJMQ. Le Gatinois de 20 eindigde de reguliere kalender met een verschil van +61. L’espoir des Ducks d’Anaheim was een succes met een meilleure saison offensief met 54 punten in 56 wedstrijden.

In die tijd heeft Ethan Gauthier de Michael-Bossy-trofee in handen gekregen tijdens de titel van zijn belofte van het circuit en de kans dat hij de NHL terugkrijgt. Met 18 jaar, de auteur van 69 punten, niet 30 maar, en 66 punten, is geclassificeerd als 16e parmi les patineurs nord-americains.

“Het is erg moeilijk om een ​​kampioenschap te winnen. Als u succes hebt met uw vraag, kunt u dat allemaal doen”, vermeld- t-il.

Na onderzoek, Gauthier een opmerkelijk gedevanceerde zoon toekomstige tegenstander Mathieu Cataford (36e), de Halifax.

Le captaine des Mooseheads, Attilio Biasca, een bekende naam als de meester van de LHJMQ, ontving de trofee Frank-J.-Selke. L’attaquant suisse de 20 en connu one campagne de 59 punten, tout en n’écopant que de quatre minuten van straf en 60 partijen.[ad_2]