[ad_1]

Canadian Football Hall of Famers Lui Passaglia, Dave Cutler en Doug Brown behoren tot de 11 voormalige Simon Fraser University-spelers die hun naam willen laten verwijderen uit de SFU Sports Hall of Fame na het besluit van de school om haar voetbalprogramma stop te zetten.

“Ik wil niet verbonden zijn aan een universiteit die universiteitsvoetbal niet langer erkent als een waardevolle entiteit of onderneming voor jonge amateuratleten in British Columbia of die mijn vorige voetbalcarrière ‘excellentie brengt'”, zei Passaglia in een verklaring.

Schoolvoorzitter Joy Johnson kondigde op 4 april aan dat Simon Fraser zijn voetbalprogramma met onmiddellijke ingang zou beëindigen. Johnson voegde eraan toe dat het geen financiële beslissing was, maar gebaseerd was op de aankondiging van de in Texas gevestigde Lone Star Conference dat het zijn voetbalband met Simon Fraser na de campagne van 2023 niet zou verlengen.

Passaglia, Cutler en Brown worden vergezeld door Sean Millington, Glen Jackson, Terry Bailey, Wayne Holm, Rick House, Neil McKinlay, Rob McLaren en Orville Lee.

KIJK | SFU-voetballers spreken van hun schrik onmiddellijk nadat het programma werd geannuleerd:

SFU-voetballer zegt dat het annuleren van het programma ‘verwoestend’ is

Key’Shaun Dorsey kwam naar SFU om zijn voetbaldroom waar te maken.

Op 13 april spanden vijf huidige SFU-spelers – quarterback Gideone Kremler, verdedigende backs Kimo Hiu, Andrew Lirag en Ryan Barthelson en linebacker Dayton Ingenhaag – een rechtszaak aan bij het Hooggerechtshof van British Columbia tegen SFU om de school te dwingen het programma te herstellen.

Vorige week, na een ontmoeting tussen Johnson en voormalige SFU-voetbalstudenten, herhaalde de school dat het team dit seizoen niet zou spelen. Hij voegde eraan toe dat er een “speciale adviseur” zou worden aangesteld “om mogelijke duurzame kansen voor voetbal te beoordelen en aanbevelingen te doen”.

Passaglia en de groep zeiden dat ze graag zouden terugkeren naar de SFU Sports Hall of Fame “wanneer het voetbalprogramma wordt hersteld na het plotselinge besluit van de regering over de toekomst van het voetbal op 4 april.”

Passaglia werd in 2004 opgenomen in de Canadian Football Hall of Fame, na een illustere CFL-carrière bij de BC Lions (1976-2000). Op het moment van zijn pensionering had Passaglia talloze competitierecords, waaronder de meeste gespeelde reguliere seizoenen (25), gespeelde reguliere seizoenswedstrijden (408) en gescoorde reguliere seizoenspunten (3.991).

Alumni en supporters van het Simon Fraser Football-programma staan ​​op de foto buiten het gerechtsgebouw in Vancouver, 13 april 2023. Velen dragen rode jassen en sommigen houden een groot bord vast met de tekst Save SFU Football.
SFU-voetballers komen bijeen buiten het Hooggerechtshof van BC in Vancouver nadat ze een gerechtelijk bevel tegen de school hebben ingediend. (Ben Nelms/CBC)

Cutler werd opgenomen in de Canadian Football Hall of Fame in 1998 na 16 seizoenen bij Edmonton (1969-84) en zes Grey Cup-titels.

Millington was de eerste speler die door Edmonton werd geselecteerd in de CFL Draft van 1990. Meer dan 12 seizoenen bracht hij ook tijd door met British Columbia, Winnipeg en Toronto, waar hij twee Grey Cups won en twee keer werd uitgeroepen tot de beste Canadees van de competitie.

“Mijn ervaring bij SFU was vormend en iets dat ik koesterde”, zei Millington. “Het was een heel speciale tijd…en daarom kan ik de beslissing van de regering niet steunen om deze kans weg te nemen van de volgende generatie.”

Brown herhaalde soortgelijke gevoelens voor haar beslissing.

“De administratie heeft de helft van de college football-kansen voor onze spelers in BC geëlimineerd”, zei hij. “We zijn het er allemaal over eens dat dit onaanvaardbaar is en niet representatief voor het Simon Fraser-programma dat we vertegenwoordigen.”

Brown begon zijn professionele voetbalcarrière in de NFL bij Buffalo en Washington voordat hij in 2001 bij de Winnipeg Blue Bombers kwam. Tijdens zijn 11 seizoenen bij de Blue Bombers was Brown zevenvoudig all-star en zijn beste Canadees in 2001.

Brown werd in 2016 opgenomen in de Canadian Football Hall of Fame.

Lee voegde eraan toe: “De manier waarop met deze situatie werd omgegaan, was erg achterbaks en geeft de boodschap van een groot gebrek aan respect af voor alle student-atleten uit verleden, heden en toekomst.”

Lee werd als eerste overall geselecteerd in de CFL Draft van 1988 door de Ottawa Rough Riders. Hij maakte onmiddellijk indruk op de franchise en won de beste rookie-prijs van de competitie nadat hij zich haastte voor een record van 1.075 yards.

[ad_2]