[ad_1]

Het kenmerk van kampioenen is dat ongeacht hoe moeilijk het spel is, hoe slecht ze spelen of hoe goed hun tegenstanders presteren, ze een manier vinden om te winnen.

Op basis hiervan lijkt Manchester United steeds meer op potentiële Women’s Super League-kampioenen.

Hun overwinning bij Aston Villa was chaotisch, dramatisch en – gezien het feit dat de gastheren tweemaal de lat raakten naast de dubbel van Rachel Daly – meer dan een beetje geluk had.

Het resultaat is echter dat ze zes punten voorsprong hebben op de top van de WSL. Met Manchester City dat alleen op zondag speelt, terwijl Chelsea en Arsenal dit weekend niet in de competitie zijn, hebben ze de puntendruk op hun rivalen verhoogd.

“Ik denk dat mijn hart er niet meer tegen kan!” United-manager Marc Skinner vertelde BBC Three na de wedstrijd. “Kijk, in de eerste helft waren we niet goed genoeg.

“We voerden de intensiteit niet op en Villa was helemaal over ons heen. We speelden in hun handen, we probeerden een stijl van voetbal te spelen in plaats van het spel zelf. In de tweede helft pakten we dat aan.

“Met dit team vinden we een manier, en we hebben vanavond weer een manier gevonden.”

Skinner onderging elke denkbare emotie op vrijdagavond – neerslachtigheid bij Daly die in de eerste 10 minuten ruimte vond uit een hoekschop om het eerste doelpunt te scoren dat United dit seizoen kreeg uit een vrije trap; woede over de kopbal van Hayley Ladd kort voor rust afgekeurd wegens een twijfelachtige overtreding op de keeper; en tot slot pure vreugde voor de overleden winnares van Millie Turner.

De 40-jarige verdiende zijn vreugde nadat zijn wisselspelers het spel hadden omgedraaid – hij veranderde de drie voorste drie van United in de 77e minuut om ze extra vaart te geven, voordat hij centrale verdediger Turner inbracht voor Aoife Mannion in de laatste strijd bleek een meesterlijke zet.

“Zo worden titels gewonnen in competities als deze”, vertelde voormalig Brighton-verdediger Fern Whelan aan Five Live Sports Extra. “Ze gaven niet op, de wedstrijd was voor hen nooit verloren.

“Ze bleven pushen, deden die drievoudige vervanging, deden er nog een en het betaalde zich uit voor hen.”

‘Mil, ga ons het spel winnen’

Millie Turner viert feest met Man Utd-fans
Millie Turner was een van de oorspronkelijke aanwinsten van United toen de club in 2018 werd opgericht

Het zijn vaak United-spitsen, zoals de Engelse helden Alessia Russo en Ella Toone, die in de schijnwerpers staan. Toen de wedstrijd echter werd gewonnen, zaten ze allebei op de bank, Toone met haar hoofd naar beneden en duidelijk gefrustreerd door haar ineffectieve optreden.

In plaats daarvan was het een ander United Academy-product in Turner dat opstond om de dag te redden, en mogelijk hun titel.

Hoewel Turner een sleutelrol heeft gespeeld in de formidabele verdedigingslinie van United – ze hebben het beste verdedigende record in de competitie, met slechts 11 doelpunten in 19 wedstrijden – is ze ook in vorm aan de andere kant en scoorde ze in de laatste minuten van de 3- 2 nederlaag van Arsenal in het Emirates Stadium afgelopen november.

Dit werd duidelijk gemaakt door de technische staf van United, zoals Turner na het laatste fluitsignaal onthulde.

“Het was Wilko, hij zei: ‘Mil gaat de wedstrijd voor ons winnen, we krijgen een vrije trap en we zullen hem winnen, gewoon time your run’ en ik deed het,” zei ze.

Hoewel het een misselijkmakende nederlaag was voor Villa, voor wie Lucy Staniforth het middenveld domineerde en Daly opnieuw bijna niet te stoppen bleek in de aanval, zou de overwinning van United door de neutrale moeten worden toegejuicht om ervoor te zorgen dat de WSL-titelrace prachtig in evenwicht blijft.

‘United staat er beter voor’

Marc Skinner, manager van Manchester United
De ploeg van Marc Skinner heeft dit seizoen nu 50 WSL-doelpunten gescoord

City, Chelsea en Arsenal hebben allemaal wedstrijden lopen tegen United – the Blues hebben slechts 16 wedstrijden gespeeld, drie minder dan de koplopers – maar de ploeg van Skinner doet zijn werk terwijl de rest bezig is met een inhaalslag.

“Als ik United was, had ik liever de punten op het bord”, zei de voormalige bondscoach van Engeland, Hope Powell, tegen BBC Three. “Chelsea heeft veel werk te doen, ze moeten hun wedstrijden winnen. United heeft absoluut de leiding, het zal van de zender afhangen.”

Collega-expert Fara Williams was het daarmee eens: “Ik denk dat Chelsea een aantal winbare wedstrijden heeft, ze hebben een goede aanloop. Maar het is nu het einde van het seizoen, de spelers beginnen moe te worden en ze hebben nog veel wedstrijden te gaan. spelen tegen het einde van het seizoen.

“United staat er beter voor omdat de punten op het bord staan.”

Het lijkt erop dat 21 mei, wanneer Chelsea Arsenal ontvangt en City United bezoekt, de dag van het lot zou kunnen zijn voor alle vier de titelkandidaten.

Titelverdediger Chelsea heeft ook het voordeel van ervaring. United, wiens damesteam pas vijf jaar geleden werd gevormd, mikt op een eerste WSL-kroon en een binnenlandse dubbel – volgende maand zullen ze het opnemen tegen de Blues in de FA Cup-finale.

Sinds het verlies van Chelsea in maart heeft United echter vier opeenvolgende competitiewedstrijden gewonnen. Ze hebben het momentum – nu aangejaagd door die late show in Walsall.

[ad_2]