[ad_1]

vertegenwoordiger Republikeins. Kevin McCarthy uit Californië zei donderdag dat de Republikeinse gouverneur. Van Ron DeSantis uit Florida wordt verwacht dat hij “om de tafel gaat zitten en onderhandelt” met Disney om een ​​einde te maken aan een politieke ruzie.

‘Waarom ga je niet zitten, onderhandelen en praten? vroeg McCarthy tijdens een optreden op donderdag in de “Squawk Box” van CNBC. “Als er verschillen zijn, kun je altijd manieren vinden om dit probleem op te lossen. Als je denkt dat de enige actie is om naar de rechtbank te gaan, denk ik dat dat alles is.” [the] verkeerde plaats in plaats van het op te lossen. (GERELATEERD: ‘Thank Every Republican’: McCarthy wint overwinningsronde nadat rekening met schuldenplafond is gepasseerd)

SHOW:

Disney en de gouverneur van Florida zijn met elkaar in botsing gekomen sinds DeSantis in maart 2022 de wetgeving inzake ouderlijke rechten ondertekende, te midden van tegenstand van het bedrijf. DeSantis keurde ook wetgeving goed die een einde maakte aan Disney’s controle over het Reedy Creek Improvement District, dat Disney naar verluidt probeerde te ondermijnen met last-minute deals.

Disney heeft woensdag een rechtszaak aangespannen tegen DeSantis wegens wetgeving die een einde maakte aan de controle van het bedrijf over het verbeteringsdistrict Reedy Creek. De rechtszaak werd aangespannen nadat het bedrijf zou hebben geprobeerd de door DeSantis ondertekende wetgeving te ondermijnen.

“Het is een grote werkgever in Florida. Ik denk dat de gouverneur met hen om de tafel moet gaan zitten”, voegde McCarthy eraan toe. “Ik denk niet dat het idee om een ​​gevangenis te bouwen naast waar je je gezin naartoe brengt, het beste idee is. Ik denk dat het veel beter zou zijn als je gewoon ging zitten en dingen uitwerkte.”

DeSantis kwam op 17 april met het idee om een ​​gevangenis te bouwen in de buurt van Disney’s themaparken, terwijl hij wetgeving onthulde om Disney’s pogingen om de controle over het Reedy Creek Improvement District te behouden, tegen te gaan, the Guardian gemeld.

De Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley mikte ook op DeSantis en suggereerde dat Disney misschien naar haar thuisstaat South Carolina zou willen verhuizen.

McCarthy adviseerde ook Disney-CEO Bob Iger.

“Tegelijkertijd, als je in deze staat een grote werkgever wilt worden, moet je ook volgens de regels spelen en je bedrijf runnen en niet denken dat je in de politiek moet gaan”, zei McCarthy.

DeSantis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]