[ad_1]

Commerce ontdekte in een voorlopig onderzoek, gepubliceerd in december, dat Chinese producenten van zonne-energie routinematig de Amerikaanse handelswetgeving omzeilen door lichte assemblage van hun producten te regelen in Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam.

Vorig jaar hief de regering-Biden de invoerrechten op zonne-energieproducten uit die landen op, omdat ze zei dat het de Verenigde Staten tijd zou geven om een ​​robuustere binnenlandse zonne-energie-industrie op te bouwen.

Met terugwerkende kracht

Een medewerker vertelde leden van de Ways and Means Committee, die de gezamenlijke resolutie initieerde, dat het tarief met terugwerkende kracht zou worden toegepast op zonne-apparatuur die al in gebruik is in de Verenigde Staten.

“We moeten alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat we het probleem van de klimaatverandering aanpakken”, zei de vertegenwoordiger. Mike Thompson, D-California, zei vrijdag voor de stemming. “Op korte termijn kan onze binnenlandse industrie de productie niet snel genoeg opvoeren om aan onze vraag of onze klimaatdoelstellingen te voldoen.”

Rep. Terri A. Sewell, D-Ala., Stemde voor de maatregel. Sewell zei dat ze graag zou zien dat haar district en Alabama “asserter op de agenda staan ​​als het gaat om het redden van het milieu”.

[ad_2]