[ad_1]

Een wetsontwerp in Nebraska dat abortussen na de zesde week van de zwangerschap beperkt, is donderdag niet door de senaat van de staat aangenomen en miste de 33 stemmen die nodig waren om de maatregel met één stem goed te keuren.

Staatsenator Joni Albrecht diende in januari twee wetsvoorstellen in, waarvan één bedoeld was begrenzing abortus na zes weken, bekend als de Nebraska Heartbeat Act, omdat dan de hartslag van een baby voor het eerst verschijnt, en een om meer middelen te bieden aan vrouwen die ervoor kiezen hun kind te houden. De Senaat stemde donderdag over het zes weken durende abortusverbod, maar slaagde er niet in het goed te keuren nadat een van de oorspronkelijke mede-indieners van het wetsvoorstel zich terugtrok. als gevolg aan de Nebraska-examinator. (GERELATEERD: Meerderheid Amerikanen is tegen beperkingen op abortuspillen: POLL)

Staatsenator Merv Riepe trok zijn steun aan het wetsvoorstel van Albrecht in en diende een amendement in om de huidige wet van Nebraska die abortus na 20 weken verbiedt, te wijzigen in 12 weken. als gevolg naar de eenkamerupdate.

“In een ideale wereld zou elk kind de kans hebben om te leven, te gedijen en een bevredigend leven te leiden”, zei Riepe, sprekend over haar last-minute wijziging. “We moeten echter erkennen dat we niet in een utopische samenleving leven en dat we in het leven voor uitdagingen staan ​​die het moeilijk maken om dit ideaal te bereiken.”

Pro-choice en anti-abortus protesteren buiten het Amerikaanse Hooggerechtshof terwijl de rechtbank argumenten hoort over een uitdaging van een wet in Texas die abortus na zes weken verbiedt in Washington, VS, 1 november 2021.

Pro-choice en anti-abortus protest buiten het Amerikaanse Hooggerechtshof terwijl de rechtbank argumenten hoort over een uitdaging van een wet in Texas die abortus na zes weken verbiedt in Washington, VS, 1 november 2021. (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Albrecht verzette zich tegen het amendement en merkte op dat de overgrote meerderheid van de abortussen in de staat Nebraska plaatsvond vóór 12 weken en dat het amendement van Riepe slechts ongeveer “300 abortussen” zou stoppen, maar dat zijn planwet “elk jaar 2.000 kostbare levens zou kunnen redden van electieve abortussen. “.

Het wetsvoorstel van Albrecht voorzag in vrijstellingen voor buitenbaarmoederlijke zwangerschap en om het leven van de moeder te behouden.

De nieuwe gouverneur van Nebraska, Jim Pillen, vroeg Riepe om zijn plicht als pro-life senator te herinneren en zijn stem te veranderen ten gunste van het wetsvoorstel van Albrecht, volgens de Nebraska Examiner, maar Riepe antwoordde door te zeggen dat ” Pro-life grijstinten heeft”.

Albrecht en Riepe reageerden niet direct op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]