[ad_1]

North Carolina Courage verwierf de Canadese internationale middenvelder Victoria Pickett van NJ / NY Gotham FC in ruil voor een toelage van $ 200.000.

De 26-jarige uit Barrie, Ontario, werd in de tweede ronde (15e algemeen) opgesteld door Kansas City Current in de NWSL Draft 2021 en was finalist voor Rookie of the Year.

Pickett scoorde het winnende doelpunt in de allereerste NWSL-overwinning van de nieuwe Kansas City-franchise, een 1-0 overwinning op OL Reign in augustus 2021. Ze werd in augustus 2022 geruild naar Gotham voor $ 200.000 aan toelage en een eerste ronde.

Pickett heeft dit seizoen 104 minuten gespeeld in drie reguliere seizoenswedstrijden, waaronder een start.

“We zijn verheugd Victoria aan onze club toe te voegen. Ze is iemand die we al sinds haar rookiejaar hebben opgemerkt en we hebben altijd geloofd dat ze een grote impact kan hebben op elk team.” Dat heeft de coach van North Carolina, Sean Nahas, in een verklaring gezegd. “Ze heeft een geweldige technische kwaliteit en veel comfort aan de bal met een sterk dribbelvermogen.

“Ze is een speler waarvan we denken dat ze ons in alle fasen van het spel kan helpen en iemand die ons kan komen helpen om iets speciaals te blijven bouwen. Ze is een speler en een persoon waarvan ik geloof dat onze fans enthousiast zullen zijn.”

Pickett, die universiteitsvoetbal speelde aan de Universiteit van Wisconsin, speelde in 45 carrièrewedstrijden in de NWSL, waaronder 36 starts.

Ze verdiende drie interlands voor Canada op senior niveau en trad ook op bij Under-17 en Under-20.

KIJK | Pickett leidt Kansas City Current naar zijn allereerste overwinning:

De Canadese Victoria Pickett leidt de Kansas City-franchise van NWSL naar de eerste overwinning

Barrie, Ont. de inwoner scoorde de winnaar in de 73e minuut, waarmee een einde kwam aan Kansas City’s winless streak van 13 wedstrijden en de nieuwste franchise van de competitie een 1-0 overwinning op OL Reign bezorgde.[ad_2]