[ad_1]

Verschillende voormalige persvoorlichters van president Donald Trump hebben donderdag de Los Angeles Times bekritiseerd nadat een van de verslaggevers van de publicatie president Joe Biden een vraag had gesteld die bijna exact overeenkwam met een vraag op een spiekbriefje dat de president vasthield.

Biden werd woensdag afgebeeld met een spiekbriefje met de naam van Los Angeles Times-verslaggever Courtney Subramanian, samen met een vraag die ze vermoedelijk van plan was te stellen. Subramanian stelde Biden inderdaad een vraag tijdens de persconferentie van woensdag die opvallend veel leek op de vraag op het spiekbriefje, wat leidde tot reacties van Trumps voormalige perssecretarissen van het Witte Huis, die kritiek hadden op de Los Angeles Times en het Witte Huis van Biden omdat ze ‘onethisch’ waren. ” (GERELATEERD: REDACTIE: Hier is alles wat de LA Times fout heeft gedaan in hun bestverkochte artikel Over ons (bijna alles))

“Nee, het is nooit gebeurd en het is niet iets waar ik ooit om zou vragen of waarmee ik zou instemmen. Het is onethisch”, zei voormalig Trump-perssecretaris Stephanie Grisham tegen AFP, de Daily Caller News Foundation, toen haar werd gevraagd of ze ooit van tevoren een vraag van een verslaggever had gekregen.

Sean Spicer, een andere voormalige perssecretaris van Trump, zei ook dat hij van tevoren geen postvragen had ontvangen.

“Sean had nooit de vragen [sic] van de LA Times of andere media’, zei Spicer-woordvoerster Katie Armstrong tegen DCNF.

Spicer nam op Twitter contact op echo het gevoel van zijn woordvoerder.

“Aangezien ik de vragen nooit van tevoren heb ontvangen, ben ik benieuwd hoe het is gegaan”, zei Spicer in een tweet. “Deed [Courtney Subramanian] van [LA Times] vrijwillig vertrekken [Biden] weten wat ze zou vragen of doen [Karine Jean-Pierre] vraag het of stel het als voorwaarde om een ​​antwoord te krijgen[?]”

Kayleigh McEnany, een andere voormalige perssecretaris van Trump, besprak de situatie op Fox News’ Outnumbered op donderdag en zei dat hoewel ze “af en toe” een melding over een onderwerp ontving, ze nooit een specifieke vraag van iemand als journalist ontving.

“Ik kan u vertellen dat ik president Trump nog nooit zo gedetailleerd heb kunnen voorzien van een nalatenschap van gedrukte media als deze”, zei McEnany. “Het idee dat een verslaggever van de LA Times dat zou geven, is echt iets.”

McEnany zei dat ‘lagere pers’-stafleden onder hem, die verantwoordelijk waren voor de dagelijkse correspondentie met verslaggevers, de Twitter-accounts van verslaggevers zouden onderzoeken en controleren om te beoordelen welk soort vragen ze zouden kunnen stellen. Soms lieten ze het McEnany weten, hoewel ze zei dat ze geen specifieke vragen aan verslaggevers hadden gesteld.

“Het ging om werken, niet om een ​​stap voor te zijn, zoals in dit geval het geval lijkt te zijn”, zei ze.

De cheatkaart van Biden bevatte een profiel van Subramanian met een foto en beschrijving, evenals een briefje voor de president, “Vraag #1.”

“Hoe verenig JIJ JOUW nationale prioriteiten – zoals de verplaatsing van halfgeleiderproductie – met een op allianties gebaseerd buitenlands beleid?” de kaart gelezen.

De vraag van Subramanian, die Biden als eerste belde voor de richting van de kaart, leek erg op wat er op het spiekbriefje stond.

“Uw belangrijkste economische prioriteit is geweest om de Amerikaanse binnenlandse productie uit te breiden om te concurreren met China, maar uw regels tegen uitbreiding van de chipproductie in China schaden Zuid-Koreaanse bedrijven die sterk afhankelijk zijn van Beijing”, vroeg Subramanian. “Baadt u een belangrijke bondgenoot in de concurrentie met China om uw binnenlands beleid te helpen voorafgaand aan de verkiezingen?

De Amerikaanse president Joe Biden houdt zijn aantekeningen omhoog terwijl hij een vraag beantwoordt tijdens een persconferentie in de Rozentuin van het Witte Huis na een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol op 26 april 2023 in Washington, DC.

De Los Angeles Times ontkende de vraag vooraf aan het Witte Huis te hebben gesteld in reactie op het DCNF-onderzoek.

“Onze verslaggever heeft voorafgaand aan de Q&A met president Biden geen vragen ingediend”, zei Times-woordvoerster Hillary Manning in een verklaring tegen de DCNF. “Courtney Subramanian doet verslag van het Witte Huis voor de Los Angeles Times. Als zodanig heeft ze regelmatig contact met de persdienst van het Witte Huis op zoek naar informatie voor haar rapportage. Je zou het Witte Huis moeten vragen wie het document voor de president heeft opgesteld en waarom ze deze vraag hebben opgenomen.

“Ter verduidelijking: onze verslaggever had aangegeven dat halfgeleiders een van de vele onderwerpen waren die ze wilde behandelen, vooral in het licht van het bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-Yeol aan het Witte Huis”, aldus Manning. “Maar we weten niet wie het document voor de president heeft opgesteld en waarom ze deze vraag hebben opgenomen.”

Dat was de perssecretaris van Biden, Karine Jean-Pierre vroeg Donderdag om uit te leggen hoe de vraag van Subramanian op het spiekbriefje van de president verscheen en vooraf ontkende vragen te hebben ontvangen.

“Het is heel normaal dat een president wordt geïnformeerd over welke verslaggevers vragen zullen stellen op een persconferentie en over welke kwesties we verwachten dat ze vragen stellen”, zei Pierre. “We hebben vooraf geen specifieke vragen, het is niet iets dat we doen, en in feite verduidelijk ik dat de vraag die werd gesteld anders was dan die op de kaart stond.”

Subramanian reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van DCNF om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]