[ad_1]

Vijf jaar na zijn val laat in de eerste ronde, was de dienstplicht een enorme betaaldag voor Lamar Jackson.

De Baltimore Ravens bereikten donderdag een principeakkoord met Jackson over een vijfjarig contract, waardoor hun ster quarterback de best betaalde speler in de geschiedenis van de NFL wordt.

The Ravens en Jackson zijn het eens geworden over een vijfjarige deal van $ 260 miljoen met $ 185 miljoen aan gegarandeerd geld, vertelde een persoon die bekend was met de voorwaarden aan The Associated Press op voorwaarde van anonimiteit omdat het contract niet was ondertekend.

De deal houdt de NFL MVP van 2019 in de nabije toekomst in Baltimore en maakt een einde aan een contractonderhandelingssaga die het laagseizoen van het team domineerde. Jackson’s deal overtreft het vijfjarige contract van $ 255 miljoen dat de Philadelphia Eagles eerder deze maand aan Jalen Hurts gaven. Hurts kreeg $ 179,3 miljoen aan garanties.

Deshaun Watson heeft nog steeds het grootste gegarandeerde contract in de geschiedenis van de NFL. Vorig jaar gaven de Cleveland Browns Watson een volledig gegarandeerde verlenging van vijf jaar, $ 230 miljoen, om af te zien van zijn no-trade-clausule en ermee in te stemmen zich bij het team aan te sluiten.

De Ravens kondigden de deal uren voor de eerste ronde van de NFL Draft aan, en het is redelijk om te zeggen dat dit nieuws in ieder geval in Baltimore alles wat het team in de eerste ronde zou doen, zal overschaduwen.

“Ik ben erg opgewonden – het is een lang, lang proces geweest”, zei algemeen directeur Eric DeCosta. “Maar familie is nooit gemakkelijk. We zijn zo blij dat we het hebben kunnen waarmaken.”

Nadat hij zijn rookiecontract had uitgespeeld, twijfelde Jackson aan zijn toekomst bij de Ravens. Baltimore plaatste de franchise-tag vorige maand op Jackson, maar de Ravens bleven het vertrouwen uitspreken dat ze hem konden behouden – zelfs nadat Jackson openbaar was geworden met een handelsverzoek.

De tweet van het team waarin de deal werd aangekondigd, bevatte een video waarin Jackson aan het woord was.

“De afgelopen maanden zijn er veel dingen geweest die hij heeft gezegd, zei ze, veel nagelbijten, veel hoofd krabben,” zei Jackson. “Maar de komende vijf jaar zullen er veel kuddes zijn.”

Het was een verwijzing naar de term “Ravens Flock” die door fans van het team werd gebruikt.

“Laten we gaan schat. Laten we gaan, laten we gaan,” voegde Jackson eraan toe. “Ik kan niet wachten om daar te komen, ik kan niet wachten om daar te zijn. Ik kan niet wachten om M&T te verlichten [Bank Stadium] voor de komende vijf jaar, man. Laten we het gaan halen.”

Het is een interessant toeval dat het nieuwe contract van Jackson op de ontwerpdag werd aangekondigd. Vijf jaar geleden was hij niet een van de best genomen spelers.

Baltimore pakte hem met de 32e keuze en hij was de vijfde quarterback die werd gekozen. Van de vier die hem voorgingen, had alleen Josh Allen van Buffalo vergelijkbaar succes als Jackson. Allen tekende twee seizoenen geleden een langetermijncontract bij de Bills.

De deal van Jackson maakte een einde aan een van de grootste verhalen buiten het seizoen van de NFL – net toen een van de grootste jaarlijkse evenementen van de competitie op het punt stond te beginnen. De Ravens kunnen nu verwachten dat Jackson op de selectie staat voor de seizoensopener, zonder dat het een drama is of hij zal komen opdagen voor het kamp. Ze hebben hun grote ontvangende ploeg al versterkt door Odell Beckham Jr. aan te trekken. Baltimore heeft ook een nieuwe aanvallende coördinator na de ondertekening van Georgian Todd Monken.

Jackson is al een van de zes quarterbacks in de geschiedenis van de NFL met 10.000 passing yards en 4.000 rushing. Aan het einde van de laatste twee seizoenen raakte hij echter geblesseerd. Op 26-jarige leeftijd liggen zijn beste dagen misschien wel voor hem, en nu zal hij in een Baltimore-uniform blijven.

Jackson, die onderhandelde zonder een agent, zou dit seizoen $ 32,4 miljoen verdienen als hij op de franchisetitel zou spelen, maar dat pad had potentiële valkuilen voor beide partijen. Jackson zou op de lange termijn het risico hebben genomen veel geld te verliezen als hij geblesseerd was geraakt, en zelfs als hij gezond was gebleven, had het team misschien een ongelukkige quarterback in handen gehad. Jackson’s contractsituatie leek afgelopen seizoen niet al te storend, maar het nam een ​​andere wending toen hij eind maart aankondigde dat hij een paar weken eerder een ruil had aangevraagd.

Of het nu uit frustratie is over het proces of om meer interesse van andere teams te krijgen, Jackson en de Ravens lijken nu op dezelfde golflengte te zitten.[ad_2]