[ad_1]

De aankondiging van Joe Biden dat hij op zoek is naar een tweede termijn in het Witte Huis, heeft de democratische presidentiële politiek zodanig vormgegeven dat ambitieuze jonge democraten er nog vier jaar buiten blijven. Maar het is niet onmogelijk om aan de zijlijn campagne te voeren, zoals Ro Khanna met aanzienlijk succes bewijst.

Khanna is momenteel niet kandidaat voor het presidentschap. Maar als het Californische congreslid een campagne zou organiseren, zou hij een heel goed voorjaar hebben.

Khanna scoort hoge cijfers in politiek vitale staten, zoals Iowa En Caroline uit het zuiden, als vertegenwoordiger van Silicon Valley die technische banen wil creëren in landelijke delen van die staten. Tegelijkertijd werd hij een go-to kabeltelevisiecommentator op alles van Aanklacht tegen Donald Trump turbulentie binnen de bancaire sectorom de relatie tussen te resetten de Verenigde Staten en China aan het debat over het schuldenplafond en het belang van “spoormaatschappijen aansprakelijk stellen” na het treinongeluk in Oost-Palestina, Ohio. Hij haalt de krantenkoppen met zijn gedurfde uitspraken over de toekomst van de Democratische Partij, waaronder een oproep aan de zieke Californische senator Dianne Feinstein ontslag nemenen een moed goedkeuring van progressieve vertegenwoordiger Barbara Lee – “een van mijn heldinnen in de anti-oorlogsbeweging” – in de overvolle voorverkiezingen van 2024 om Feinstein te vervangen.

En nu zal Khanna het doen openingsspeech De grootste jaarlijkse democratische bijeenkomst van New Hampshire.

Precies de juiste snaar rakend voor de New Hampshire Democraten – die vastbesloten zijn om de status van hun staat als de eerste halte op het hoofdspoor te vernieuwen, ondanks stappen van het Democratic National Committee om het schema te wijzigen ten gunste van Carolina. South – Khanna accepteerde de uitnodiging om verschijnen op 12 mei McIntyre-Shaheen-diner in Nashua. Hij zei: “2024 wordt een cruciale tijd voor dit land, en de weg naar verdere vooruitgang in Washington gaat door New Hampshire.”

De uitnodiging voor het diner is een groot probleem voor elke democraat die als presidentskandidaat wil worden beschouwd. Dat geldt ook voor de genereuze lof van Ray Buckley, de ervaren voorzitter van de New Hampshire Democratic Party, die het dinerplan aankondigde door naar Khanna te verwijzen als een ‘oude vriend van de Granite State’. Terwijl een handvol onwaarschijnlijke uitdagers, waaronder auteur Marianne Williamson en milieuactivisten en vaccin-scepticus Robert F. Kennedy Jr., vechten om aandacht in New Hampshire en andere staten, is Khanna’s gezicht nu bespat over de New Hampshire Democratic Party. website.

Dit is precies waar een intelligente presidentiële kandidaat naar streeft.

Maar Khanna heeft natuurlijk duidelijk gemaakt dat hij geen kandidaat is voor 2024. “President Biden zal de sterke steun krijgen van veel progressieven als hij zich kandidaat stelt voor herverkiezing. Hij zal zeker de mijne hebben”, verklaarde hij eerder. de aankondiging van de herverkiezing van de president. Khanna is inderdaad al door het Biden-team geïdentificeerd als een van de zijnen beste nationale vervangers voor de campagne van 2024.

Dus Khanna weet wat hij volgend jaar gaat doen. Maar het zendt ook krachtige signalen uit over wat het zou kunnen doen in 2028. Of 2032.

Het ambitieuze schema en het groeiende profiel van de 46-jarige democraat hebben publicaties waarin het congreslid wordt beschreven als “toekomstige Democratische hoopvolle Ro Khanna.” Khanna gaat niet zo ver in het praten over wanneer en of hij de beste baan in het land zou kunnen zoeken. Maar als hij komt opdagen, zal hij meer doen dan de gemiddelde vertegenwoordiger. Een gewiekste politieke waarnemer die onder president Obama als plaatsvervangend adjunct-secretaris op het ministerie van Handel diende en medevoorzitter was van het bod van senator Bernie Sanders uit Vermont op de nominatie van de partij voor 2020. Hij is een vaste waarde in kringen waar presidentiële campagnes vorm krijgen.

Khanna begrijpt dat serieuze presidentiële biedingen niet beginnen met een officiële aankondiging. Ze beginnen jaren, soms zelfs decennia, voordat de documenten zijn gearchiveerd en de debatten zijn gepland. En dat geldt dubbel voor relatief jonge vrijers die hopen het feest een nieuwe richting in te sturen.

John F. Kennedy begon niet te rennen voor het hoogste ambt van het land toen hij aankondiging zijn bod op het presidentschap op 2 januari 1960. Er kan met recht worden gezegd dat Kennedy’s campagne begon toen hij in 1956 een pittige, zij het uiteindelijk mislukte, campagne voerde voor de Democratische vice-presidentiële nominatie. plek. op het kaartje. Jimmy Carter begon naar vroege voorverkiezingen en primaire staten te reizen jaren voordat sterke optredens in Iowa en New Hampshire hem op het goede spoor zetten om de Democratische nominatie en het presidentschap in 1976 te winnen. jaren voordat zijn aanvankelijke Democratische nominatiebod uit 1988 afbrokkelde en verbrandde, en decennia voordat hij won, eindelijk de nominatie en de positie in 2020.

Khanna kent dit verhaal. “Ze zeggen dat Bill Clinton in 1980 naar New Hampshire kwam”, herinnert hij zich. Twaalf jaar later bracht een beter dan verwachte prestatie in de voorverkiezingen in New Hampshire in 1992 Clinton op het goede spoor om de nominatie en het presidentschap te winnen.

Het is onduidelijk of New Hampshire zo’n kritieke primaire staat zal zijn in 2028 of 2032. Maar als dat zo is, en als Ro Khanna inderdaad kandidaat is voor het presidentschap, zal hij arriveren als een zeer bekende en, volgens de meeste verhalen, getuigenissen, behoorlijk populair. perspectief.[ad_2]