[ad_1]

Vier senatoren willen kinderen verbieden sociale media te gebruiken en hebben wetgeving opgesteld om te voorkomen dat kinderen onder de 13 jaar toegang krijgen tot technische platforms uit angst voor digitale schade.

De door het tweeledige kwartet voorgestelde ‘Children’s Social Media Protection Act’ zou ook ouderlijke toestemming vereisen voor tieners van 13 tot 17 jaar om sociale media-apps te gebruiken en zou technologiebedrijven blokkeren om algoritmische aanbevelingen te gebruiken om inhoud te tonen aan iedereen onder de 18 jaar.

Gevoel. Katie Britt, Republikein van Alabama; Tom Cotton, Republikein van Arkansas; Connecticut-democraat Chris Murphy; en Brian Schatz, Democraat van Hawaï, geloven dat het gebruik van sociale media overeenkomt met kinderen met een slechte geestelijke gezondheid en willen dat de overheid tussenbeide komt.

De heer Murphy zei dat hij de ouder was van twee jonge kinderen die de schade hebben gezien die is aangericht door socialemediabedrijven die zich bezighouden met de verslaving van Amerikaanse jongeren, onder meer door het gebruik van algoritmen die inhoud aanbevelen.

“Deze algoritmen sturen veel gevaarlijke konijnen online, met weinig kans voor ouders om te weten wat hun kinderen online zien”, zei Murphy in een verklaring. “Niets van dit alles valt buiten de controle van het Congres, en deze tweeledige wetgeving zou belangrijke stappen zetten om kinderen te beschermen en sociale-mediabedrijven ter verantwoording te roepen.”

De heer Cotton zei dat de gevaren van sociale-mediabedrijven onder meer drugsmisbruik, pesten en sekshandel omvatten, naast een reeks problemen die kinderen emotioneel en fysiek treffen.

“Net zoals ouders hun kinderen beschermen tegen bedreigingen in de echte wereld, moeten ze de mogelijkheid hebben om hun kinderen online te beschermen”, zei Cotton in een verklaring. “Door een leeftijdsgrens van 13 jaar vast te stellen – en toestemming van de ouders te vereisen tot de leeftijd van 18 jaar – zal ons wetsvoorstel ouders weer controle geven over wat hun kinderen online ervaren.”

Sommige critici zeggen dat het voorstel van de Senaat goedbedoeld maar misplaatst is, en de CEO van Progress House, Adam Kovacevich, drong er bij de wetgevers op aan om naar tieners te luisteren. Grote technologiebedrijven als Amazon, Apple, Google en Meta behoren tot de partners van de Chamber of Progress.

“Dit wetsvoorstel bedreigt de miljoenen tieners die in huizen wonen zonder ondersteunende ouders, voor wie online gemeenschappen vaak een toevluchtsoord zijn”, zei Kovacevich in een verklaring. “En het verbod op algoritmisch gerichte inhoud van het wetsvoorstel zou het voor diensten eigenlijk moeilijker maken om tieners naar voor hun leeftijd geschikte inhoud te leiden.”

Het nieuwe federale voorstel treedt in de voetsporen van wetten op staatsniveau die zijn uitgevaardigd door de thuisstaat Arkansas en Utah van dhr. Cotton. De staatswet van Arkansas heeft tot doel te voorkomen dat socialemediabedrijven accounts verstrekken aan kinderen onder de 18 jaar, tenzij het kind toestemming heeft van de ouders en hun leeftijd is geverifieerd.

De nieuwe beperkingen van Utah vereisen ook leeftijdsverificatie en toestemming van de ouders, waarbij de regels ook een avondklok omvatten om te voorkomen dat kinderen onder de 18 de platforms gebruiken tussen 22.30 uur en 6.30 uur.

De Four Senators Bill is niet het enige federale voorstel om de toegang van kinderen tot sociale media te beperken. De senator bijvoorbeeld. De Republikein Josh Hawley uit Missouri heeft wetgeving voorgesteld om sociale media voor kinderen onder de 16 te blokkeren.[ad_2]