[ad_1]

Dit is een fragment uit The Buzzer, de dagelijkse elektronische nieuwsbrief van CBC Sports. Blijf op de hoogte van sportnieuws door je hier te abonneren.

Goed nieuws: de beroemdste zou zaterdag kunnen eindigen. Slecht nieuws: de ander sleept zeker tot volgend jaar aan. De bloederige details:

De playoff-vloek van de Leafs duurt voort.

Zoals je vaak hebt gehoord, heeft Toronto in 56 jaar geen Stanley Cup gewonnen of zelfs maar een play-off in 19 jaar. Nog een feit: sinds hun Game 7-overwinning op Ottawa in de eerste ronde in 2004 hebben de Leafs 11 kansen gehad om een ​​serie af te sluiten. Ze zijn nu 0-11 in die games nadat ze gisteravond weer een potentiële seriebreker verloren van de Tampa Bay Lightning.

De 11-game lost streak van de Leafs in de uiteindelijke slotwedstrijden is zeker niet de slechtste in de geschiedenis van de NHL. Die oneer hoort bij de Jets/Coyotes-franchise, die 13 keer op rij heeft verloren in een kwart eeuw winning streak die begon in de play-offs van 1988 en pas in 2012 eindigde.

Toronto zal een stukje van dat smadelijke record vasthouden als het een nieuwe streak naar Tampa Bay blaast, dat vorig jaar een 3-2 achterstand overwon om de Leafs hun achtste opeenvolgende playoff-nederlaag toe te dienen die dateert uit 2004 – toen Mats Sundin, Gary Roberts, Owen Nolan , Brian Leetch, Joe Nieuwendyk en Ed Belfour zwierven nog steeds over de aarde. Game 6 is zaterdag om 19.00 uur ET in Tampa.

Zelfs Jennifer Jones kon Canada niet redden van een nieuwe curlingnederlaag.

Het land dat de overgrote meerderheid van ‘s werelds beste krulspelden produceert, heeft sinds 2018 geen grote internationale titel meer gewonnen, toen John Morris en Kaitlyn Lawes Olympisch goud wonnen in het gemengd dubbelspel en Jones zijn team naar de wereldtitel bij de vrouwen leidde. En Canada heeft nog nooit het wereldkampioenschap gemengd dubbel gewonnen, dat sinds het eerste evenement in 2008 bijna elk jaar wordt gehouden.

Aan beide verrassende droge periodes leek deze week een einde te komen nadat Canada enkele regenmakers naar de Wereldkampioenschappen gemengd dubbelspel in Zuid-Korea had gestuurd. Jennifer Jones en haar man, Brent Laing, zijn bewezen artiesten op het hoogste niveau van de sport. Ze heeft een record van zes Scotties-titels en leidde haar vierkoppige teams ook naar een paar wereldtitels en een Olympische gouden medaille, terwijl hij drie Briers en drie wereldtitels won als tweede.

Jones en Laing begonnen goed en maaiden de groepsfase af met een 8-1 ‘record’ om een ​​playoff-bye in de eerste ronde en een plaats in de halve finale te verdienen. Maar hun bod op een gouden medaille eindigde vandaag met een verlies van 6-2 tegen de Verenigde Staten, waardoor de Canadezen naar de wedstrijd om brons van vanavond werden gedegradeerd.

Canada staat nu 0 voor 15 als het gaat om het winnen van goud op de Wereldkampioenschappen gemengd dubbel. En terwijl de ploeg van Kerri Einarson genoegen nam met een tweede opeenvolgende bronzen medaille op de wereldkampioenschappen voor vrouwen vorige maand en de ijsbaan van Brad Gushue eerder deze maand verloor in de finale van de wereldkampioenschappen voor mannen. Het zijn vijf volledige seizoenen geweest zonder een grote wereldtitel voor Canada.

[ad_2]