[ad_1]


New York
CNN

Vice Media zal zijn veelgeprezen programma “Vice News Tonight” annuleren als onderdeel van een ingrijpende herstructurering die zal resulteren in pijnlijke bezuinigingen op de organisatie, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

“Als reactie op de huidige marktomstandigheden en de zakelijke realiteit waarop [Vice Media Group] en de bredere nieuws- en media-industrie, gaan we vooruit met pijnlijke maar noodzakelijke bezuinigingen, voornamelijk in onze nieuwsactiviteiten”, kondigden co-chief executives Bruce Dixon en Hozefa Lokhandwala aan in een bericht aan medewerkers.

Dixon en Lokhandwala, die benadrukten dat nieuws “de kern” is van grote bedrijven en er niet uit zal “komen”, voegden eraan toe: “We transformeren Vice News om beter bestand te zijn tegen de marktrealiteit en we sluiten nauwer aan bij hoe en waar we zien dat ons publiek het meest interactie heeft met onze inhoud.

Door het banenverlies zullen tientallen werknemers hun baan verliezen, vertelden mensen die bekend zijn met de zaak tegen CNN, waarbij vooral het kantoor van het bedrijf in Washington, DC zwaar werd getroffen. Het exacte aantal banen dat door de veranderingen wordt getroffen, was echter onduidelijk.

De herstructurering zal grote gevolgen hebben voor de persteams van Vice Media.

Het bedrijf zal het merk Vice World News beëindigen en zijn activiteiten consolideren onder de paraplu van Vice News, waardoor het bedrijf één enkel nieuwsmerk krijgt. Het zal ook zijn speciale audio-eenheid inkrimpen, evenals het verkorte videoteam van Vice World News.

Verdere personeelsverminderingen zullen worden doorgevoerd in de hele digitale organisatie en het bedrijf zal verschillende budgetten verlagen, waaronder een aantal reiskosten, om de kosten verder te verlagen.

Het meest opvallend is dat het bekroonde “Vice News Tonight” tot een einde komt, met zijn laatste uitzending op 25 mei. Het programma, dat vijf opeenvolgende jaren de meeste Emmy-nominaties van alle nieuwsuitzendingen heeft ontvangen, wordt zeven jaar lang uitgezonden en vierde vorige maand net zijn 1000ste aflevering.

De ontslagen werknemers zouden donderdag op de hoogte worden gebracht. Het bedrijf zal hen een ontslagvergoeding verstrekken en zal samenwerken met de Vice Union, zeiden mensen die bekend zijn met de zaak.

De herstructurering komt wanneer Vice Media, ooit de lieveling van de industrie, een verkoop overweegt. In een memo erkende Subrata De, uitvoerend vice-president van Vice News, de grotere krachten die spelen en zei dat de bezuinigingen het “resultaat zijn van de harde financiële realiteit die het bedrijf blijft uitdagen te midden van het proces van verkoop en veranderingen”. aan ons financieringsmodel.”

Ooit gezien als de toekomst van hoe media eruit zouden zien, heeft Vice Media niet kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die het – en de industrie – aan het bedrijf stelde. In plaats daarvan is Vice Media verstrikt geraakt in verschillende zakelijke moeilijkheden en managementwisselingen, waaronder het aftreden in 2018 van mede-oprichter Shane Smith en het vertrek van zijn opvolger, CEO Nancy Dubuc, eerder dit jaar.

Vrijwel elk groot informatie-, amusements- en technologiebedrijf is de afgelopen maanden gedwongen om in te krimpen vanwege brute economische tegenwind en andere industriële uitdagingen.

BuzzFeed maakte vorige week bekend dat het de moeilijke beslissing had genomen om zijn nieuwsdivisie volledig te sluiten. Ondertussen schrapt Disney duizenden banen, wat ook gevolgen heeft gehad voor ABC News.

CNN, The Washington Post, NPR, Gannett, Vox Media, NBC News en anderen zijn de afgelopen maanden ook ingekrompen.

[ad_2]