[ad_1]

JACKSONVILLE, Florida. – De wetgever van Florida staat op het punt een agressief plan van de Republikeinse gouverneur goed te keuren. Ron DeSantis om illegale immigratie te ontmoedigen door werkgevers die hen in dienst nemen te bestraffen.

De wetgeving zou van Florida de grootste staat van het land maken die openbare en particuliere bedrijven verplicht E-Verify te gebruiken, een online programma dat kan bepalen of een potentiële werknemer wettelijk in aanmerking komt om in de Verenigde Staten te werken.

DeSantis zal volgens mensen verbonden aan zijn politieke team in 2024 een kandidaatstelling voor het Witte Huis aankondigen, en hij bereidt zich voor om zich kandidaat te stellen als de meest conservatieve kandidaat in de GOP over een breed scala van kwesties. Een van die kwesties is illegale immigratie, die een van de grootste zorgen van de kiezers is geweest na jaren van toenemende problemen bij het veiligstellen van de zuidelijke grens.

De gouverneur volgt voormalig president Donald Trump in sommige peilingen met dubbele cijfers, maar probeert conservatieve primaire kiezers in vroege staten te vangen met een platform dat het verst naar rechts gaat.

Wetgeving voorgesteld door de heer DeSantis, die nu door het door de GOP geleide Huis en de Senaat van Florida gaat, vereist dat particuliere bedrijven met 25 of meer werknemers het E-Verify-systeem gebruiken voor aanwerving. De drempel is lager dan in welke andere staat dan ook, zei assistent DeSantis donderdag.

“We geloven dat dit verreweg de meest uitgebreide immigratiewet in het land is en we zijn blij dat de wetgevende macht naar de tafel kwam en bereid was om de bal hier aan het rollen te krijgen”, zei een assistent.

Desantis, zei de assistent, “zal blijven proberen de grenzen te verleggen”, ondanks juridische uitdagingen die de inspanningen van de staat om illegale immigratie te beteugelen hebben beperkt.

De E-Verify-wetgeving zal gericht zijn op 75% van het personeelsbestand van de staat.

“Het zal betrekking hebben op veel bedrijven, hotels, plaatsen waar u ondernemers kunt verwachten die zich bezighouden met illegale buitenlandse werknemers”, zei de assistent. DeSantis.

Boetes voor niet-conforme bedrijven zouden oplopen tot $ 1.000 per dag, evenals voor restaurants en hotels, en resulteren in de intrekking van door de staat uitgegeven drankvergunningen.

Het wetsvoorstel verhoogt ook de boetes voor mensenhandel en maakt het een tweedegraads misdrijf voor het vervoeren van een kind dat illegaal in de Verenigde Staten is.

Dit zou vergunningen van buiten de staat die worden gebruikt door illegale immigranten die in Florida wonen, ongeldig maken en ziekenhuizen verplichten om de kosten van de behandeling van illegale immigranten te rapporteren.

De wetgevende macht van Florida zal naar verwachting de wetgeving in de komende weken herzien en goedkeuren en zal haar werk begin mei afronden. DeSantis zal naar verwachting aankondigen dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap kort na het einde van de legislatuur.
DeSantis verwierf nationale bekendheid nadat hij de lockdowns en mandaten van Covid-19 had getrotseerd, en hij vestigde ook de aandacht op Florida nadat hij openbare middelen had gebruikt om een ​​groep illegale immigranten privé naar het rijke vakantie-eiland Martha’s Vineyard in Massachusetts te vervoeren.

Wetgeving die momenteel in behandeling is bij de wetgevende macht van Florida, voorziet in $ 12 miljoen om zijn illegale hervestigingsprogramma voor immigranten voort te zetten, dat de Democraten een politieke stunt noemen.[ad_2]