[ad_1]

Aaron Brown ging verder waar hij vorig seizoen was gebleven op de 200 meter baan.

De sprinter uit Toronto kwam met lichte tegenwind in 20.00 seconden over de finish en eindigde als tweede achter lokale favoriet Letsile Tebogo (19.87) in de herenrace van zaterdag tijdens de Golden Grand Prix van Botswana.

De teamgenoten van Brown, regerend wereldkampioen op de 4×100 meter estafette, namen ook deel aan de race van zaterdag in de World Athletics Continental Tour gouden medaille-ontmoeting. Brendon Rodney werd vijfde (20.28), Jerome Blake zesde (20.39) en Andre De Grasse zevende (20.41).

Brown nam deel aan zijn eerste 200 meter van het buitenseizoen en was zijn snelste prestatie sinds een inspanning van 19,99 op 28 augustus. 3, 2021 in de halve finale van de Olympische Spelen in Tokyo.

De 30-jarige, die woont en traint in Florida, ging afgelopen september om 20.02 uur. 8 in Zürich, waar hij als derde eindigde in de Diamond League-finale.

Eerder zaterdag eindigde Brown als vierde op de 100 meter in het Gaborone National Stadium, waarmee hij de klok stopte in 10.06. Tebogo, een tweevoudig wereldkampioen onder-20 gouden medaillewinnaar op de 200m, werd tweede in 9.91.

Brown is de regerend viervoudig Canadees sprintdubbelkampioen.

KIJK | Samenvatting van de overwinning van Canada in de 4x100m estafette op het WK 2022:

Canadese mannen pakken goud op de 4x100m op het WK

De Canadezen Aaron Brown, Jerome Blake, Brendon Rodney en Andre De Grasse stonden bovenaan het 4x100m-podium voor heren tijdens de Wereldkampioenschappen atletiek in 2022.

Voor meer verhalen over de ervaringen van zwarte Canadezen – van anti-zwart racisme tot succesverhalen binnen de zwarte gemeenschap – ga je naar Being Black in Canada, een CBC-project waar zwarte Canadezen trots op kunnen zijn. Meer verhalen lees je hier.

Onder de titel worden vijf gebalde vuisten geheven
(Radio-Canada)

[ad_2]