[ad_1]

BERKELEY, Californië (AP) — Het aantal visumaanvragen dat in de technologie-industrie wordt gebruikt, is voor het tweede jaar op rij enorm gestegen, wat “ernstige zorgen” doet rijzen dat sommigen het systeem manipuleren om een ​​oneerlijk voordeel te behalen, aldus de autoriteiten vrijdag.

Er waren 780.884 aanvragen voor H-1B-visa in de computergegenereerde loterij van dit jaar, een stijging van 61% ten opzichte van 483.927 vorig jaar, aldus de Amerikaanse dienst voor burgerschap en immigratie in een bericht aan “belanghebbenden”. Het transport van vorig jaar steeg met 57% in vergelijking met 308.613 aanvragen het jaar ervoor.

Elk jaar worden tot 85.000 mensen geselecteerd voor H-1B-visa, een steunpilaar voor technische giganten zoals Amazon.com Inc., het moederbedrijf van Google Alphabet Inc., het moederbedrijf van Facebook Meta Platforms Inc. en International Business Machines Corp.

Vorig jaar begon de regering van werknemers die de loterij hebben gewonnen te eisen dat ze beëdigde verklaringen ondertekenen waarin staat dat ze niet hebben geprobeerd het systeem te misleiden door met anderen samen te werken om meerdere biedingen in te dienen onder verschillende bedrijfsnamen, zelfs als er geen onderliggende vacature was. Door minstens één keer te winnen, konden deze bedrijven hun diensten verkopen aan technologiebedrijven die vacatures wilden vervullen maar geen visum hadden, en zo contractanten worden.

“Het grote aantal in aanmerking komende inzendingen voor begunstigden met meerdere in aanmerking komende inzendingen – aanzienlijk hoger dan in voorgaande jaren – heeft geleid tot ernstige bezorgdheid dat sommigen hebben geprobeerd een oneerlijk voordeel te behalen door samen te werken om namens dezelfde begunstigde meerdere inzendingen in te dienen. Dit kan hun kansen op selectie onterecht hebben vergroot’, schreef het bureau.

Het bureau zei dat het “grondige fraudeonderzoeken had uitgevoerd” op basis van loterijinzendingen van de afgelopen twee jaar, enkele petities had afgewezen en “bezig” was met het doorverwijzen van sommige zaken naar federale aanklagers voor mogelijke aanklachten.

Het aantal inschrijvingen gekoppeld aan meer dan eens aangevraagde personen steeg dit jaar naar 408.891, van 165.180 vorig jaar en 90.143 het jaar ervoor.

“We blijven ons inzetten om misbruik van het registratieproces af te schrikken en te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat alleen degenen die de wet volgen in aanmerking komen om een ​​H-1B cap-petitie in te dienen”, aldus het bureau.

H-1B-visa, die worden gebruikt door software-ingenieurs en anderen in de technische industrie, zijn een bliksemafleider geweest in het immigratiedebat, waarbij critici zeggen dat ze worden gebruikt om Amerikaanse burgers en wettige permanente inwoners te ondermijnen. Ze worden afgegeven voor drie jaar en kunnen met drie jaar worden verlengd.

Technologiebedrijven zeggen dat H-1B’s essentieel zijn voor moeilijk vervulbare functies, ook al hebben ze werknemers op andere gebieden moeten ontslaan. Hoewel het aantal aanvragen de afgelopen twee jaar enorm is gestegen, zien grote bedrijven de winnende loterijinzendingen afnemen.

Andrew Greenfield, partner bij advocatenkantoor Fragomen, dat grote technologiebedrijven vertegenwoordigt, zei dat de golf van aanvragen “bizar” is gezien de wijdverspreide ontslagen in de hele industrie. De klanten hebben dit jaar een slagingspercentage van ongeveer 15% bij loterijinzendingen, vergeleken met ongeveer 30% vorig jaar.

“Het is verwoestend,” zei Greenfield. “Onze klanten zijn legitieme werkgevers die simpelweg niet genoeg talent in de Verenigde Staten kunnen vinden om aan al hun wervingsbehoeften te voldoen.”

Fraude, zoals beschreven door de Amerikaanse autoriteiten, kan leiden tot meer aanvragen, waarbij bedrijven onder verschillende namen maar dezelfde eigenaar namens dezelfde persoon aanvragen indienen, zei Greenfield, maar er kunnen andere redenen zijn. Sommige aanvragers kunnen verschillende onafhankelijke bedrijven overtuigen om hen te sponsoren in de loterij, wat volkomen legaal is. Sommige bedrijven overschatten hun vraag naar arbeidskrachten wanneer ze in maart meedoen aan de loterij.

De computergegenereerde loterij selecteerde in maart 110.791 winnaars voor de 85.000 slots. Bedrijven hebben tot 30 juni de tijd om hun intentie om aan te nemen te bevestigen. Als het aantal bevestigingen lager is dan 85.000, kan de overheid nog een loterij houden om de resterende slots te vullen.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]