[ad_1]

Mary en haar tiener Jasper (dit zijn pseudoniemen) schudden elkaar de hand in een openbaar park in Minneapolis, waar ze Texas verlieten om Jasper veilig te houden te midden van anti-transgendervooroordelen

Mary en haar tiener Jasper (dit zijn pseudoniemen) schudden elkaar de hand in een openbaar park in Minneapolis, waar ze Texas verlieten om Jasper veilig te houden te midden van anti-transgendervooroordelen

Terwijl rekeningen gericht op transgenderjongeren in een alarmerend tempo toenamen, wist Mary dat het tijd was om Texas te verlaten – en snel.

Dus zocht ze naar plaatsen waar ze haar kind veilig kon opvoeden en landde in de staat Minnesota in het noorden van de Verenigde Staten in het hele land.

“Het idee dat de staat (Texas) ons op deze manier zou verraden, kan ik nog steeds niet doorgronden”, zei Mary, zittend in een park in Minneapolis met haar 16-jarige kind, Jasper, in een ongebruikelijk interview. hete temperatuur. April-dag.

“Ik heb het gevoel dat het veel, veel veiliger is”, voegde Mary eraan toe.

Ambtenaren in Minnesota hebben eraan gewerkt om dat mogelijk te maken, waardoor de staat een zogenaamde “veilige haven” is geworden voor transgenderkinderen wier rechten en toegang tot medische zorg elders in de Verenigde Staten worden bedreigd.

Mary en Jasper zijn niet eens hun echte namen, omdat het duo ervoor koos om anoniem te blijven wanneer ze met de media spraken te midden van de groeiende online haat tegen transgenders.

Zoals veel Texanen, hebben Mary en Jasper – die zich identificeren als een jongen en hun voornaamwoorden gebruiken – een sterke affiniteit met de Lone Star State. En in Minnesota zijn ze weg van familie en vrienden.

Tegelijkertijd stond de warme ontvangst die ze in het noorden kregen in schril contrast met de steeds conservatiever wordende sfeer waarmee ze in Texas werden geconfronteerd.

Schoolambtenaren hier keken geen oog dicht toen Jasper een naam wilde gebruiken die niet overeenkwam met hun geboorteakte. Het gemak van het hele proces bracht Mary tot tranen.

– ‘Doodskist of kast’ –

Terwijl de cultuuroorlogen over abortus, onderwijs, racisme – en nu ook transgenderkinderen – het land overspoelen, dwingen uiteenlopende reacties van de staat sommige gezinnen ertoe hun inzet te verhogen.

Sommige door de Republikeinen gecontroleerde staten hebben wetten aangenomen die kinderen verbieden toiletten te gebruiken die niet overeenkomen met hun bij de geboorte toegewezen geslacht, ondanks studies die aantonen dat er geen verhoogd risico op mishandeling is, en bepaalde medische behandelingen verbieden.

In Texas gaf de gouverneur de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de bestrijding van kindermisbruik opdracht om een ​​onderzoek in te stellen naar ouders van transgenderkinderen – een inspanning die momenteel verband houdt met het rechtssysteem.

Ondertussen hebben staten als Californië, Illinois en Minnesota zichzelf uitgeroepen tot “toevluchtsoorden” voor transgenderjongeren.

Vorige week keurde de Minnesota Legislature een wet goed voor “trans safe haven” die wettelijke bescherming zou bieden aan transgenders die van elders in Minnesota komen voor medische zorg.

“We proberen niet alleen te zeggen dat het oké is om transgender te zijn, maar je kunt hier komen en veilig zijn”, zegt Leigh Finke, Minnesota’s eerste openlijk transgenderwetgever, die het initiatief sponsorde.

“We weten wat het betekent om mensen te dwingen niet zichzelf te zijn, en dat is doodskist of kast.”

– ‘Het is adembenemend’ –

Toegang tot gezondheidszorg voor minderjarige transgenders is “levensreddend”, zegt Angela Kade Goepferd, medisch directeur voor gendergezondheid bij Children’s Minnesota, een van de grootste pediatrische gezondheidssystemen in de Verenigde Staten.

Kinderen met toegang tot genderbevestigende zorg “hebben minder angst, minder depressie, ze denken minder vaak aan zelfmoord en handelen minder vaak naar die zelfmoordgedachten”, zei Goepferd.

Deze zorg kan hormoonblokkers omvatten om het begin van de puberteit te voorkomen, anticonceptiva (om menstruatie te voorkomen) en oestrogeen of testosteron.

Genderbevestigende zorg is een complexe kwestie die partijdige scheidslijnen tart. Zelfs sommige vooruitstrevende ouders zeggen dat ze bang zijn dat de behandeling te snel zal worden aangeboden, omdat ze bang zijn dat kinderen uiteindelijk hun genderidentiteit opnieuw zullen beoordelen – en mogelijk spijt zullen krijgen van een operatie.

De operatie “is echter bijna uitsluitend voorbehouden aan mensen ouder dan 18 jaar”, zei Goepferd, eraan toevoegend: “Er is hier veel gefabriceerde controverse over.”

“Er kunnen sommige mensen zijn – en met sommigen bedoel ik minder dan één procent van de oudere tieners, 16 of 17 – die toegang hebben tot een soort operatie die thoracale chirurgie wordt genoemd,” zei Goepferd.

“Maar het type operatie dat vaak wordt beschreven in de wetgevende macht van dit land is genitale chirurgie. En het is geen type operatie dat wordt uitgevoerd bij kinderen of adolescenten.”

Het belangrijkste van genderbevestigende zorg is “gezinnen ontmoeten, vragen beantwoorden, helpen begrijpen hoe een jongere op school, in hun gemeenschap, met hun gezin kan worden ondersteund”, zei Goepferd.

Voor kinderen die de puberteit of meer hebben bereikt, “kan het om deze medicijnen gaan”.

Naarmate het beleid meer uiteenloopt tussen door de Republikeinen en de Democraten gecontroleerde staten, verwacht Finke dat “duizenden gezinnen” naar Minnesota zullen komen.

Mary prijst zichzelf gelukkig: zij, haar man en Jasper konden het zich veroorloven om Texas te verlaten.

Maar ze kent gezinnen “die niet kunnen en hun adem inhouden”.

Ondanks de onrust heeft Jasper nog steeds heimwee naar Texas en is hij van plan om deze zomer weer op vakantie te gaan. Maar Mary hoopt dat Jasper zich zal aanpassen aan hun nieuwe huis.

“Elke keer dat Minnesota iets doet dat transbevestigend of verwelkomend is, ben ik altijd adembenemend”, zegt ze.

rivier/nee/sst

[ad_2]