[ad_1]

Artikel inhoud

Groot verlies voor de mensheid
Het plotselinge overlijden van Tarek Fatah, een democraat, strijder voor de waarheid en bovenal een onbevreesde seculiere geest, werpt een sluier van somberheid en moedeloosheid voor zijn vrienden en weldoeners over de hele wereld. In deze ietwat onzekere tijd is zijn heengaan een groot verlies voor de mensheid. Als voormalige Pakistanen begrepen we elkaar en deelden we de kwellingen en extases. Fatah werd in feite een symbool van gerechtigheid, fair play en een verteller van de geschiedenis van Zuid-Azië totdat hij zijn laatste adem uitblies. Als correspondent van Dawn bezocht hij Dhaka en was hij getuige van de genocide die het Pakistaanse leger pleegde op onschuldige mannen en vrouwen in Bangladesh. Ik had contact met hem, sprak hem vele malen en deelde ideeën van gemeenschappelijk belang. We hadden trouwens een ontmoeting gepland in Toronto in verband met de lancering van mijn boek over Pakistan. De leegte achtergelaten door Tarek Fatah is onherstelbaar. Ik bid voor zijn ziel. Tarek Fatah zal worden geschonken met de vrijgevigheid van de Almachtige Allah. Moge zijn ziel rusten in vrede.
Ambassadeur Waliur Rahman
Fmr. Speciaal gezant van premier Sheikh Hasina
Fmr. Secretaris, Ministerie van Buitenlandse Zaken
Adviseur van de premier voor tribunalen voor internationale misdaden Bangladesh
Voorzitter, Bangladesh Heritage Foundation, Nationale Veiligheid en Terrorismebestrijding
(Tareks stem zal gemist worden. Er zijn er maar weinig die zijn intellectuele, spirituele en pragmatische aanpak bezaten)
BIEDEN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSHULP AAN
Mensen in Canada ervaren een breed scala aan psychische aandoeningen of problemen. Zeker onder jongeren. Aangezien dit invloed heeft op zowel mensen als de samenleving, moeten oudere generaties zich hiervan bewust zijn en hulp bieden.
Het is tijd om ons af te vragen: hoe kunnen we het stigma dat verband houdt met geestelijke gezondheid elimineren en een gastvrij klimaat creëren? We moeten zorg krijgen als we psychische problemen hebben, net zoals we dat doen als we een lichamelijke ziekte hebben.
MASARA ABDULKAREEM

[ad_2]