[ad_1]

De wetgevende macht van Florida heeft vrijdag een verkiezingswet aangenomen met een amendement dat de ontslagwet van de staat verduidelijkt, waardoor de Republikeinse gouverneur groen licht krijgt. De verwachte presidentiële run van Ron DeSantis in 2024 met slechts één week zitting.

Sommigen hebben betoogd dat de staat ontslag nemen om te vluchten de wet verhinderde dat DeSantis zich kandidaat stelde voor het presidentschap zonder eerst af te treden, en dinsdag werd er een amendement aan toegevoegd Senaatswet 7050 specificeren dat personen “die op zoek zijn naar het ambt van president of vice-president van de Verenigde Staten” zouden zijn vrijgesteld van deze bepaling. De kieswet verleden het door de Republikeinen beheerde staatshuis op vrijdag en gaat naar het kantoor van de gouverneur voor zijn handtekening. (GERELATEERD: Terwijl alle ogen gericht zijn op DeSantis voor een presidentiële run, staat een wet in Florida hem nog steeds in de weg)

“Iedereen die het ambt van president of vice-president van de Verenigde Staten zoekt, is niet onderworpen aan de vereisten van hoofdstuk 99 van de statuten van Florida, die kandidaten regelen[s] komen in aanmerking, met name die welke de overlegging van bepaalde documenten, volledige en openbare bekendmaking van financiële belangen, de ondertekening van verzoekschriften of de betaling van aanvraagkosten vereisen. Dit artikel treedt in werking zodra deze wet wet wordt”, staat in het wetsvoorstel.

Het kantoor van DeSantis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]