[ad_1]

Huisrepublikeinen prijzen hun schuldbeheersingsprogramma aan als een eerste stap in de richting van fiscale terughoudendheid, en zeggen dat het de hoogste tijd is voor het Congres om de opgeblazen tekorten te verminderen die volgens hen de fiscale gezondheid van het land bedreigen.

Maar toen een groep Republikeinen uit het Midwesten deze week het kantoor van House Speaker Kevin McCarthy binnenstapte, wilden ze het niet over bezuinigingen hebben.

Ze waren op een missie om miljarden dollars aan federale steun voor biobrandstoffen en ethanol te behouden.

Het blok van wetgevers, met de vier Iowa Republikeinen als kern, dwong McCarthy om herzieningen van de wetgeving aan te brengen in de uren voorafgaand aan de stemming op de vloer, zelfs nadat de spreker volhield dat de veranderingen niet op tafel lagen. De concessie bedroeg een uitzondering van $ 38,6 miljard om stimulansen voor biobrandstoffen, koolstofafvangprojecten en de ethanolindustrie te beschermen, en hielp de rekening door een kleine marge van 217-215 te glippen.

De aflevering benadrukte hoe, zelfs als de Republikeinen massale uitgavenprogramma’s onder president Joe Biden afkeuren, hun verzet tegen federale uitgaven vaak vervaagt als het gaat om geld dat naar hun gemeenschappen stroomt. Het stof komt ook neer op een soort waarschuwing voor GOP-leiders die op zoek zijn naar een schuldbeperkende deal met Biden, wat aantoont dat pogingen om overheidsprogramma’s te schrappen snel op tegenstand binnen hun eigen gelederen kunnen stuiten.

“Dit wetsvoorstel moet ons naar de onderhandelingstafel brengen”, zei McCarthy voorafgaand aan de stemming van deze week. “Dit zijn niet de definitieve bepalingen en er zijn een aantal leden die in de toekomst hiervoor zullen stemmen en zeggen bezorgd te zijn.”


FOTO’S: Geconfronteerd met opstand, spaart GOP ethanol om de uitgaven te verminderen


Voor Republikeinen die onvermurwbare verdedigers van fiscale prikkels zijn geweest, was de beleidsomkering bijzonder grimmig. Republikeinen in Iowa hebben gestreden tegen het prijskaartje van $ 740 miljard van democratische prioriteiten zoals de Cut Inflation Act van vorig jaar, die belastingvoordelen voor schone energieprojecten verlengde.

Maar federale energiehulp is populair in het thuisland van de Corn Belt, waar een explosie aan energieprojecten gaande is.

“Ik ben blij dat iedereen het over biobrandstoffen heeft”, zei Rep. Ashley Hinson, een republikein uit Iowa die vocht om de energievoorziening te redden.

De biobrandstoffenindustrie draagt ​​meer dan $ 6 miljard bij aan de economie van Iowa en gebruikt 60 procent van de maïs die het produceert, Iowa Gov. Kim Reynolds, een Republikein die ook lobbyde voor de uitsluiting, zei deze week in een verklaring.

De prikkels in de Biden-wet, die de Democraten de Cut Inflation Act noemden, hebben de groei van de productie van ethanol en biobrandstof gestimuleerd, zei Tristan Brown, directeur van het Bioeconomy Development Institute van SUNY College of Environmental Science & Forestry. Terwijl autofabrikanten overgaan op elektrische auto’s, zal de volgende generatie van de ethanolindustrie draaien om het maken van duurzame vliegtuigbrandstof.

De impact van de uitgaven is merkbaar in de hele regio. Er is een reeks projecten aangekondigd voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof en er zijn plannen voor een paar pijpleidingen voor koolstofvastlegging, die belastingvoordelen opleveren door koolstofdioxide op te vangen in ethanolraffinaderijen en door het naar locaties te pompen waar het ondergronds kan worden opgeslagen.

Geoff Cooper, president van ethanollobbyist Renewable Fuels Association, benadrukte investeringen in boerengemeenschappen in het hele land toen hij waarschuwde tegen het intrekken van de belastingbepalingen voor schone energie van de Clean Energy Act.

“Het intrekken van deze prikkels onderweg zou het gras onder de Amerikaanse bio-energiesector vandaan trekken, een spoor van gestrande investeringen achterlaten en plattelandsgemeenschappen ondermijnen die voorop lopen in de koolstofarme energietransitie”, zei hij in een verklaring.

Maar toen de kenmerkende klimaatwetgeving van de Democraten vorig jaar werd geïntroduceerd bij de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, waren ze er allemaal tegen, vaak in krachtige bewoordingen.

In een toespraak in augustus tot het Huis hekelde Hinson de Cut Inflation Act als “het verspillen van honderden miljarden belastinggeld aan Green New Deal-prioriteiten”.

Vertegenwoordiger Mariannette Miller-Meeks kreeg vorig jaar soortgelijke kritiek en zei: “Dit enorme uitgavenprogramma is slecht voor Iowans, slecht voor de economie en slecht voor Amerikaanse arbeiders en slecht voor de toekomst van Amerikaanse innovatie.”

Brown, een professor economie en landbouw, zei dat het geen verrassing is dat Republikeinse congresleden grotendeels tegen een door de Democraten gesteund uitgavenpakket zijn, terwijl ze elementen steunen en verdedigen die de economieën van hun thuisstaat ten goede komen.

Bovendien geniet ethanol lange tijd een tweeledige politieke gunst. En met name ethanol in Iowa heeft een buitensporige rol gespeeld in de politiek, aangezien presidentskandidaten verschijnen op beurzen en ethanolraffinaderijen voorafgaand aan de eerste voorverkiezingen van de staat.

Boerengroepen hebben ook een aanzienlijke politieke invloed in de politiek in het Midwesten. Een van de in Iowa gevestigde koolstofafvangpijpleidingen, genaamd Midwest Carbon Express, wordt bijvoorbeeld ondersteund door de Summit Agriculture Group. De CEO van het bedrijf, Bruce Rastetter, is een belangrijke Republikeinse donor die alleen al dit jaar campagnebijdragen heeft gedaan van $ 11.600 aan Hinson, $ 5.800 aan Miller-Meeks en $ 6.600 aan Iowa Rep. Zach Nunn.

“De biobrandstoffenindustrie is de motor van de economie van Iowa en is van vitaal belang voor de energiezekerheid van ons land”, aldus de delegatie van het Iowa House, waartoe ook de vertegenwoordiger behoort. Randy Feenstra zei deze week in een gezamenlijke verklaring de energievoorziening te verdedigen.

Intrekking van belastingkredieten voor groene energie maakte geen deel uit van McCarthy’s oorspronkelijke voorstel om het schuldplafond te verhogen. Maar terwijl hij probeerde het pakket aan de bredere GOP-conferentie te verkopen, had een groep extreemrechtse Republikeinen aangedrongen op de intrekking van belastingkredieten voor groene energie om in het voorstel op te nemen.

Republikeinen in kuststaten waren ook tegen de afschaffing van belastingvoordelen voor groene energieprojecten zoals windenergie.

“Deze kredieten zijn zeer gunstig geweest voor mijn kiezers en hebben aanzienlijke investeringen in nieuwe productiebanen voor bedrijven in Zuidoost-Virginia aangetrokken”, aldus Rep. Jen Kiggans in een toespraak op de vloer.

De Republikein van de eerste termijn stemde voor het wetsvoorstel, ook al drong ze erop aan dat de intrekking van het belastingkrediet uit elke definitieve wetgeving zou worden geschrapt.

Leden van de congresdelegatie van Iowa zouden echter niet toegeven totdat het wetsvoorstel is gewijzigd om de ethanol- en biobrandstofindustrie te beschermen.

Nadat het wetsvoorstel was herzien, brachten de vier republikeinen van Iowa hun gezamenlijke verklaring uit waarin ze zeiden dat ze er trots op waren een “grote overwinning” voor de industrie en de staat te behalen.

Vooruitkijkend voegden ze eraan toe: “Terwijl de onderhandelingen voortduren, hebben we duidelijk gemaakt dat we geen enkele wet zullen steunen die een van deze kritieke belastingverminderingen voor biobrandstoffen zou schrappen.”

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]