[ad_1]


New York
CNN

Jenny Craig sluit naar verluidt enkele van haar centra voor gewichtsverlies en waarschuwt werknemers voor massaontslagen te midden van de onrust in de industrie over populaire nieuwe geneesmiddelen op recept, zoals Ozempic.

Jenny Craig heeft werknemers gewaarschuwd voor mogelijke ontslagen nu ze ‘haar fysieke activiteiten begint stop te zetten’ en op zoek gaat naar een koper, volgens BNC Nieuws. Jenny Craig bezit bijna 500 afslankcentra in de Verenigde Staten en Canada.

Het bedrijf, opgericht in 1983, heeft CNN niet verteld hoeveel centra voor gewichtsverlies zullen sluiten of hoeveel werknemers zullen worden getroffen.

“Net als veel andere bedrijven zijn we momenteel bezig met de overgang van een fysieke winkel naar een klantvriendelijk e-commercemodel. We zullen de komende weken meer details delen naarmate onze plannen zich ontvouwen”, een woordvoerder van Jenny Craig zei in een verklaring aan CNN.

Het programma van Jenny Craig biedt qua voedingswaarde uitgebalanceerde menu’s, waaronder voorgerechten, desserts en snacks, ontworpen om mensen te helpen gewicht te verliezen. Bloomberg meldde deze week dat het bedrijf ongeveer $ 250 miljoen aan schulden had en overwoog faillissement aan te vragen als pogingen om een ​​koper voor zijn activa te vinden mislukten.

Het is het nieuwste teken van grote veranderingen in de industrie voor gewichtsverlies, aangedreven door populaire nieuwe voorgeschreven diabetesgeneesmiddelen zoals Wegovy, Ozempic en Rybelsus.

Deze relatief nieuwe medicijnen werken door de afgifte van insuline te stimuleren, wat helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen. Ze vertragen ook de passage van voedsel door de darm.

De FDA keurde Ozempic goed voor diabetesbeheer in 2017 en Wegovy voor gewichtsverlies in 2021.

Traditionele bedrijven voor gewichtsverlies proberen zich aan te passen. WeightWatchers begint ook met het verkopen van medicijnen voor gewichtsverlies op recept.

Het bedrijf, nu bekend als WW International, heeft onlangs Sequence gekocht, een telehealth-abonnementsservice die patiënten verbindt met artsen die medicijnen voor gewichtsverlies en diabetes kunnen voorschrijven.

De overname van Sequence voor $ 106 miljoen stelt WW in staat voet aan de grond te krijgen in de groeiende markt voor geneesmiddelen op recept om gewichtsverlies te beheersen.

Ozempic is gedeeltelijk populair geworden doordat beroemdheden het gebruikten om af te vallen.

Maar er zijn veel zorgen over het gebruik van diabetesmedicijnen voor gewichtsverlies, waaronder hoge kosten en tekorten die het voor mensen met diabetes moeilijker maken om de medicijnen te krijgen.

[ad_2]