[ad_1]

WASHINGTON – President Joe Biden heeft de straffen omgezet van 31 mensen die veroordeeld waren voor geweldloze drugsgerelateerde misdaden en die tijd onder huisarrest uitzaten, zo maakte het Witte Huis vrijdag bekend.

Velen zouden een lichtere straf hebben gekregen als ze vandaag vanwege wetswijzigingen waren aangeklaagd voor hetzelfde misdrijf. Een straf omzetting betekent dat ze minder tijd in huisarrest zullen doorbrengen.

De omschakeling kwam toen het Witte Huis een pakket beleidsacties aankondigde bij 20 verschillende instanties die gericht waren op het verbeteren van het strafrechtsysteem, dat onevenredig veel zwarte en niet-blanke gemeenschappen treft. De president kondigde deze week zijn herverkiezingscampagne aan en moet zwarte kiezers in zijn coalitie houden als hij in 2024 wil winnen.

Het plan heeft tot doel de toegang tot gezondheidszorg, betaalbare huisvesting en onderwijs uit te breiden en de toegang tot banen, hoger onderwijs en stemmen te vergemakkelijken voor degenen die in het systeem zijn verwikkeld. De inspanning omvat een plan om meer beurzen beschikbaar te stellen voor mensen die onderwijsfinanciering en leningen voor kleine bedrijven nodig hebben.

Elk jaar worden ongeveer 600.000 inwoners van de VS vrijgelaten uit de gevangenis, en nog eens 9 miljoen gaan de gevangenis in en uit. Maar liefst één op de drie Amerikanen heeft een strafblad. Dit stigma kan het moeilijk maken om een ​​baan te vinden, terug naar school te gaan of een bedrijf te starten.

“Veel te veel van hen worden geconfronteerd met aanzienlijke belemmeringen bij het vinden van een baan of huisvesting, het krijgen van gezondheidszorg of het vinden van kapitaal om een ​​bedrijf te starten”, zegt Susan Rice, de vertrekkende beleidsadviseur voor binnenlands beleid, de eerste die zich als eerste bezighoudt met zowel nationale veiligheid als binnenlandse politiek. . .adviesfuncties in het Witte Huis. Ze verlaat haar functie na twee jaar en haar laatste werkdag is 26 mei.

“Door te investeren in misdaadpreventie en een eerlijker strafrechtsysteem, kunnen we de grondoorzaken van criminaliteit aanpakken, individuele en gemeenschapsresultaten verbeteren en de last voor de politie verlichten”, zei ze.

De Democratische president heeft tot nu toe de straffen van 75 andere mensen omgezet. Hij verleende ook gratie aan duizenden mensen die volgens de federale wet waren veroordeeld wegens “eenvoudig bezit” van marihuana, en aan anderen die hun straf allang hebben uitgezeten.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]