[ad_1]

Malik Monk scoorde 28 punten, De’Aaron Fox voegde 26 punten en 11 assists toe, en de bezoekende Sacramento Kings voorkwamen uitschakeling in hun eerste ronde playoff-serie door Stephen Curry en de Golden State Warriors vrijdagavond met 118-99 te verslaan in Game 6. .

Nu is een winner-takes-all Game 7 terug in Sacramento op zondagmiddag.

Rookie Keegan Murray scoorde 15 punten met vier 3-pointers en pakte 12 rebounds voor zijn eerste playoff double-double, en nr. 1. De 3-geplaatste Kings weerstonden alle stijgingen van de titelverdedigers scoorden op hun eigen terrein en schitterden in bijna elke facet ervan met hun speciale seizoen op het spel.

Kevin Huerter, die worstelde met zijn allesomvattende schietpartij – 20 van de 52 kwamen in het spel – sloeg een drie met 6:23 over en een andere met 4:58 over toen Sacramento de hoofdstad van State nog een kans gaf om de straal te ontsteken.

Curry scoorde 29, Klay Thompson 22 en Kevon Looney haalde nog 13 rebounds uit om hem dit ‘postseason’ een NBA-leidende 85 te bezorgen. Hij kwam uit een career-high 22 rebounds in een Game 5-overwinning in het Golden 1 Center.

Andrew Wiggins uit Thornhill, Ont., Had 13 punten en zeven rebounds voor de Warriors.

Maar de Kings, voor het eerst sinds 2006 in de play-offs, reageerden op bijna elke grote actie van Golden State in het derde kwartaal en profiteerden van regelmatige fouten. Ze duwden de Warriors op de planken.

De Kings stonden met 90-80 voor bij het ingaan van de laatste 12 minuten. Curry haalde een top drie, maar Trey Lyles maakte even later aansluiting. Toen Curry voor een lay-up het volgende balbezit reed, maakte Monk de zijne.

Curry’s drie met 9:28 over hadden Golden State 99-89 voordat Fox toesloeg.

[ad_2]