[ad_1]

Het Hooggerechtshof van North Carolina heeft vrijdag uitspraken gedaan die de eis van de staat voor kiezers-ID herstellen en zijn eerdere uitspraak tegen wetgevende districtskaarten die volgens critici oneerlijk de Republikeinen bevoordeelden, terugdraaide.

Het Hooggerechtshof van de staat oordeelde in december tegen de wet van North Carolina uit 2018 SB 824, waarvoor persoonlijke kiezers een identiteitsbewijs met foto moeten tonen, waarbij eisers beweerden dat het bedoeld was om zwarte kiezers te discrimineren. Het tribunaal eigenzinnig tot een 5-2 Republikeinse meerderheid in januari en vernietigde het eerdere besluit op vrijdag, beslissen dat eisers niet hadden verzuimd een dergelijke discriminerende bedoeling te bewijzen.

SB 824 stelt burgers in staat om te stemmen zonder een identiteitsbewijs met foto te tonen als ze worden geconfronteerd met “redelijke belemmering”, merkte Phil Berger, rechter van het Hooggerechtshof van North Carolina, op in zijn meerderheidsstandpunt. Hij noemde het “een van de minst restrictieve kiezersidentiteitswetten” in het hele land.

“In wezen vereist de foto-identificatiewet van North Carolina niet dat een persoon een foto-identificatie moet tonen om te kunnen stemmen”, zei Berger. (GERELATEERD: Verkiezingswetten in Florida discrimineren zwarte kiezers niet, zegt het Hof van Beroep)

Ook de rechtbank teruggedraaid de uitspraak van februari 2022 tegen de door de Algemene Vergadering ontworpen kaarten van het wetgevende district uit 2021 van de door de Republikeinen gecontroleerde staat, die volgens de eisers waren ontworpen om de Republikeinen op oneerlijke wijze te bevoordelen.

“Onze grondwet kent uitdrukkelijk de bevoegdheid tot herverdeling toe aan de Algemene Vergadering, behoudens expliciete beperkingen in de tekst”, aldus de meerderheidsstandpunt van opperrechter Paul Newby. “Deze beperkingen hebben geen betrekking op partijdige gerrymandering. Het valt niet binnen de bevoegdheid van dit Hof om de grondwet te wijzigen om dergelijke beperkingen te creëren op een aansprakelijkheid die woordelijk is toegewezen aan een andere tak.

De non-profitorganisatie Common Cause, die hielp bij het ontwikkelen van de kaarten die de kaarten vervingen die door de staatsvergadering waren gemaakt, zei dat de twee beslissingen deel uitmaakten van “een flagrante aanval op de democratie”.

Republikeinse rechters Trey Allen versloeg de toenmalige democratische staatsrechter Sam Ervin IV om in november gekozen te worden, terwijl Richard Dietz de zetel van de gepensioneerde democratische rechter Robin Hudson overnam, waardoor de Republikeinen een meerderheid van 5 kregen. gemeld.

“Vandaag is een geweldige dag voor North Carolina en de rechtsstaat”, zei Michael Whatley, voorzitter van de Republikeinse Partij van North Carolina. gezegd DONDERDAG. “De mensen van North Carolina verwierpen het flagrante activisme van progressieve rechters door een grote meerderheid van conservatieve rechters te kiezen.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]