[ad_1]

Prominente Republikeinen die kritiek hebben geuit op de Republikeinse gouverneur van Florida. De acties van Ron DeSantis tegen The Walt Disney Company ontvingen grote donaties van de mediagigant, volgens gegevens over campagnefinanciering die zijn vrijgegeven door de Federal Election Commission (FEC).

DeSantis en Disney staan ​​op gespannen voet sinds begin 2022, toen de Florida Legislature een wet aannemen ondertekend door DeSantis die Disney de gemeentelijke bevoegdheden ontneemt in zijn speciale district nadat Disney kritiek had geuit op Florida’s Parental Rights in Education Act. Onlangs hebben verschillende prominente Republikeinen bezwaar gemaakt tegen de vete van de gouverneur met het bedrijf, met het argument dat het slecht is voor de zaken, in een tijd waarin DeSantis naar verwachting in 2024 president zal worden; veel van deze Republikeinen hebben echter campagnebijdragen van Disney ontvangen.

Republikeinse senator Marco Rubio uit Florida, die onlangs suggereerde dat de acties van DeSantis ‘problematisch’ waren, heeft sinds 2016 $ 20.500 ontvangen van Disney, waarvan $ 11.000 werd gedoneerd aan zijn laatste verkiezingscampagne, volgens FEC-gegevens. Het geld werd officieel gedoneerd door The Walt Disney Company Employees PAC, een politiek actiecomité onder leiding van hogere leidinggevenden van Disney. georganiseerd in 1993 door Michael D. Eisner, toen CEO. (GERELATEERD: WHITON: Trump kiest de kant van Woke Disney tegen DeSantis)

Een PAC die officieel is aangesloten bij Rubio, bekend als de “Reclaim America PAC”, heeft sindsdien $ 35.000 ontvangen 2011, waarbij het geld werd gebruikt om zijn herverkiezingscampagnes te ondersteunen en te doneren aan andere kandidaten, volgens FEC-gegevens.

Rubio zette vraagtekens bij “het idee dat als je ons politiek tegenwerkt, wie dan ook verantwoordelijk is, je op de een of andere manier in het vizier van de wetgevende macht zou kunnen komen voor politieke doeleinden omdat je een verklaring aflegt”, toen hem werd gevraagd naar DeSantis ‘strijd met Disney in een recent interview met Fox News.

In reactie op een verzoek om commentaar, bekritiseerde Rubio’s plaatsvervangend stafchef Dan Holler “valse krantenkoppen” in conservatieve media en wees hij op andere opmerkingen van Rubio in de pers, via e-mail aan de Daily Caller NewsFoundation. “De fundamentele vraag hier is of wat we proberen op te lossen het feit is dat Disney een regeling had die hen regeringachtige bevoegdheden gaf”, schreef Holler, daarbij verwijzend naar Rubio’s opmerkingen.

Vergelijkbaar met de opmerkingen van Rubio, bekritiseerde Florida’s collega-senator, de Republikein Rick Scott, die DeSantis ‘directe voorganger als gouverneur van Florida is, ook DeSantis’ standpunt tegen Disney, waarin hij opriep tot “meer hoofden zegevieren” en dat de twee partijen “moeten gaan samenwerken”. in opmerkingen gemeld door De bijbehorende pers.

Tijdens zijn ambtstermijn als gouverneur, Scott’s super PAC, Let’s Get to Work, ontving $ 252.503,34 in 2015 van Walt Disney Parks & Resorts als een donatie in natura, volgens een rapport van de Orlando Sentinel. Disney stuurde in 2014 ook een donatie van $ 730.000 naar de Florida GOP, die veel geld besteedde aan de campagne van Scott, volgens de Orlando Schildwacht.

FEC-gegevens onthullen dat Disney’s PAC heeft schonk $ 2.000 aan Scott sinds ik senator ben.

Bovendien zei huisvoorzitter Kevin McCarthy donderdag dat DeSantis “om de tafel moet gaan zitten en onderhandelen” met het bedrijf, in plaats van er wetgevende maatregelen tegen te nemen. McCarthy is ook de ontvanger van Disney-fondsen geweest, samen met het McCarthy Victory Fund, een gezamenlijke fondsenwervende groep met Congressional Republikeinen, ontvangen $ 47.500 sinds 2015voor de FEC.

Individueel ontving McCarthy ook bijdragen van belangrijke Disney-executives, zoals Bill Bailey, senior vice-president van overheidsrelaties voor Disney in Washington, DC; voormalig voorzitter en CEO Bob Chapek, Kevin Lansberry, Chief Financial Officer van Disney Parks; en Jeff Vahale, de voorzitter van Walt Disney World Resort, die centraal stond in de woede van DeSantis.

“Het is een grote werkgever in Florida… Ik denk dat de gouverneur met hen om de tafel moet gaan zitten. Ik denk niet dat het idee om een ​​gevangenis te bouwen naast waar je je gezin naartoe brengt, het beste idee is. Ik denk dat het goed zou zijn veel beter als je gewoon ging zitten en dingen uitwerkte, ” McCarthy zei op CNBC’s Squawk Box Donderdag, verwijzend naar een grap die DeSantis maakte over het bouwen van een staatsgevangenis naast Disney World.

De opmerkingen van Rubio en McCarthy werden herhaald door een andere congresrepublikein, de senator. Lindsey Graham uit South Carolina, een nauwe bondgenoot van voormalig president Donald Trump, die zich in 2024 opnieuw kandidaat stelt voor president en kritiek heeft geuit op de acties van DeSantis tegen Disney voorafgaand aan zijn belangrijkste uitdaging. Graham, die zei dat hij “begrijpt [Disney] terugdringen” tegen de door de GOP gesteunde wetgeving van Florida om hard op te treden tegen het bedrijf, een ontving $ 14.000 van Disney tijdens zijn senatoriale carrière, volgens FEC-gegevens.

“Ontwikkeling is goed, banen zijn goed. Ik sta altijd aan de kant om ervoor te zorgen dat mensen die willen investeren in mijn staat zich welkom voelen,” Graham vertelde Newsweek.

Toen Graham’s woordvoerder Kevin Bishop werd bereikt voor commentaar, veegde hij het bedrag weg. “$ 14.000 over 13 jaar. In zijn laatste run van 2020 haalde senator Graham $ 109 miljoen op’, zei hij.

DeSantis’ vete met Disney begon nadat het bedrijf openlijk kritiek had geuit op zijn ondertekening van de Wet op de ouderlijke rechten in het onderwijsdie het onderwijzen van gender- en seksualiteitsconcepten onder de derde klas op scholen in Florida verbood en ouders toestond scholen aan te klagen wegens aanstootgevende inhoud.

Democraten hadden sterke kritiek op DeSantis vanwege de maatregel en noemden het een “Don’t Say Gay” -wet, en Disney heeft onlangs DeSantis aangeklaagd voor acties die verband houden met zijn inspanningen om zijn speciale district af te schaffen.

Er is contact opgenomen met DeSantis, McCarthy, Scott en The Walt Disney Company voor commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]