[ad_1]

De regering-Biden is opvallend stil geweest over de woedende menigte die de voormalige collegiale zwemmer Riley Gaines aan de San Francisco State University lastigviel, en de Republikeinen van het Huis zijn niet bereid het los te laten.

Republikeinen in de House Education and Labour Committee stuurden vrijdag een brief naar onderwijssecretaris Miguel Cardona met het verzoek om uit te leggen wat de afdeling doet om “de vrijheid van ‘uitdrukking en intellectueel discours op universiteitscampussen’ te beschermen na het SFSU-incident.

“We zijn geschokt door de behandeling die zwemmer Riley Gaines op 6 april 2023 ontving als gastdocent aan de San Francisco State University (‘SFSU’) – een ontvanger van ongeveer $ 58 miljoen aan federale fondsen voor onderwijs in de afgelopen 12 maanden,” zei de brief onder leiding van president Virginia Foxx van North Carolina.

“De ontvangst van mevrouw Gaines bij SFSU was agressief en gewelddadig, ongepast voor een instelling voor hoger onderwijs, laat staan ​​voor een die federale financiering ontvangt”, aldus de Republikeinen.

SP. Gaines, een voormalige University of Kentucky All-American en pleitbezorger voor single-sex sporten, werd “lastiggevallen, beledigd, beledigd, achtervolgd door een gang en twee keer fysiek geslagen” na haar toespraak op de universiteit, staat in de brief.

De campuspolitie begeleidde haar naar een “beveiligde kamer” en hield haar daar enkele uren vast terwijl de menigte buiten de deur wachtte, waardoor ze haar vlucht miste. Minstens één demonstrant stelde voor haar vast te houden voor losgeld, laat de video zien.

“Het ministerie van Onderwijs (‘Departement’) is griezelig stil geweest over het gebrek aan adequate veiligheidsparaatheid van SFSU, en heeft meer in het algemeen geen leiderschap getoond over de vrije handel in campusideeën”, aldus de brief van de Republikeinen.

Republikeinen zeiden dat de afdeling in de tegenovergestelde richting lijkt te gaan, daarbij verwijzend naar een verklaring van 16 februari. 22 stelde een regel voor om de beursvereisten ter bescherming van religieuze studentenorganisaties te negeren, wat de afdeling onnodig noemde “gezien de bestaande wettelijke bescherming”.

“Bovendien blijft de groeiende proliferatie van de annuleercultuur in het Amerikaanse post-secundaire onderwijs het vermogen van studenten, docenten en gastsprekers belemmeren om hun mening te uiten”, luidt de Republikeinse brief. “Toch lijkt de afdeling onaangedaan.”

SP. De behandeling van Gaines bij de SFSU maakte de republikeinen en voorstanders van de vrijheid van meningsuiting woedend, maar SFSU-president Lynn Mahoney prees later de studenten en het personeel die “vreedzaam” protesteerden en drong erop aan dat het “eerste amendement werd geëerbiedigd”.

SP. Mahoney zei ook dat het evenement georganiseerd door Turning Point USA “diep traumatisch was voor velen in onze trans- en LGBTQ+-gemeenschappen.”

Karina Zamora, voorzitter van de studentenregering, beschuldigde de regering van overdreven toezicht op het evenement en zei dat de handhaving van de regels “gewapend was om demonstranten het zwijgen op te leggen en te bedreigen en dat de aanwezigheid van de politie overgeleverd was aan de genade van de demonstranten.” zowel buitensporig als ongerechtvaardigd”.

SP. Gaines, een woordvoerder van het Independent Women’s Forum, werd een uitgesproken pleitbezorger om mannen die zich als vrouw identificeren uit competitieve vrouwen- en vrouwensporten te houden nadat hij Lia Thomas had ontmoet tijdens de NCAA Swimming Championships 2022.

De twee behaalden een gedeelde vijfde plaats op de 200 meter vrije slag. Lia Thomas, die voor de Universiteit van Pennsylvania zwom, won de 500 vrije slag en werd de eerste mannelijke atleet die een NCAA Women’s Division I-titel won.[ad_2]