[ad_1]

Rhode Island Democratische senator Sheldon Whitehouse, een van de meest uitgesproken critici van de vriendschap van rechter Clarence Thomas met de miljardair vastgoedontwikkelaar Harlan Crow, ontving campagnegeld van Crow’s broer, zo blijkt uit documenten.

Whitehouse, met de Democratische Vertegenwoordiger van Georgië. Hank Johnson, voelde een brief aan opperrechter Roberts op 7 april met het verzoek om onderzoek te doen naar Thomas over betaalde reizen die hij van zijn oude vriend Harlan Crow ontving, maar die hij niet openbaar maakte. De senator is echter gelinkt aan de broer van Harlan Crow, Trammell Crow, die heeft gedoneerd aan de Whitehouse-campagne en een prominente door Whitehouse gesteunde groene groep leidt. (GERELATEERD: Juridische experts noemen aanvallen op Clarence Thomas ‘belachelijk’, Slam Media meldt ‘onvolledig’)

“Whitehouse is kritisch over zwart geld in de politiek, maar is een primaire begunstigde van zwart geld”, vertelde Mike Davis, oprichter en voorzitter van het Artikel III-project, aan de Daily Caller News Foundation. “Whitehouse geeft de machtigen de schuld van het hebben van relaties met de rijken, maar hij accepteert financiële steun van miljardairs. Whitehouse bekritiseert belangenconflicten, maar werkt actief aan wetgeving ten gunste van het beroep van zijn vrouw. Hij is de ultieme hypocriet, en het ergste is hoe schaamteloos hij voert zichzelf uit.

Trammell Crow schonk $ 10.400 aan campagnes van de Senaat van Whitehouse in 2021 en 2017, gegevens over campagnefinanciering laten zien. Bovendien heeft Whitehouse banden met een non-profitorganisatie die Trammell in 2011 heeft opgericht, Earth Day Texas (EDTx), die gastheren een gratis driedaags evenement in april – op zich al een van de grootste milieubewustzijnsevenementen ter wereld – dat Trammell ook fondsen.

Whitehouse sprak met de 2019 En 2020 evenementen, en een van zijn medewerkers en zijn vrouw zouden spreken op de 2018 evenement.

Hij bedankte ook Trammell Crow voor zijn inspanningen tijdens Opmerkingen in de Senaat in 2017.

“Ik ging naar Earth Day in Texas, een heel indrukwekkend evenement, met 150.000 mensen waardoor het het grootste Earth Day-evenement ter wereld is”, zei hij. “Het is de passie van zakenman en filantroop Trammell Crow, die sinds 2011 Republikeinen en Democraten samenbrengt om de klimaatverandering te bestrijden.”

witte Huis opnieuw geïntroduceerd De Ethics, Recusal, and Transparency Act (SCERT) van het Hooggerechtshof van februari die “zou vereisen dat het Hooggerechtshof openbaarmakingsregels vaststelt voor geschenken, reizen en verdiensten die minstens even streng zijn als de ethische regels voor leden van het congres”.

“We hebben een hoorzitting en een stemming over mijn SCERT-wet nodig om deze puinhoop op te ruimen en rechters weg te houden van de miljardairs die schijnbaar rond de bank zwermen”, zei hij in een verklaring van 6 april.

Thomas zei in reactie op het verslag van zijn reizen met Harlan Crow dat collega’s die hij al vroeg advies had ingewonnen, hem hadden verteld dat “de persoonlijke gastvrijheid van goede persoonlijke vrienden, die niets te zoeken hadden voor de rechtbank, niet te melden was”. . Bovendien is hij niet de enige rechter die een rapport aanpast; Rechter Ketanji Brown Jackson merkte in haar nominatiepapieren op dat ze eerder “per ongeluk wegliet” het raadplegen van inkomsten die haar vrouw “periodiek ontvangt uit het raadplegen van medische wanpraktijken”, wat juridische experts eerder hebben gezegd. conservatieven”.

Whitehouse en Trammell Crow reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]