[ad_1]

DES MOINES, Iowa (AP) – De concurrentie tussen Donald Trump en Ron DeSantis wordt heviger nu de voormalige president een terugreis plant naar Iowa op dezelfde dag dat de gouverneur van Florida al in de staat zou zijn die de Republikeinse wedstrijd voor de Witte Huis.

Een Trump-campagnefunctionaris zei zaterdag dat de voormalige president van plan is op 13 mei in Iowa te zijn om een ​​organisatorische bijeenkomst te leiden in een uitgestrekt park in het centrum van Des Moines. Toen werd al verwacht dat DeSantis de kop van de Iowa Rep. Randy Feenstra’s jaarlijkse zomerinzamelingsactie in het noordwesten van Iowa en sprak later die avond op een geldinzamelingsactie voor een feest in Cedar Rapids.

De Trump-campagnefunctionaris, die om anonimiteit vroeg om de reis te bespreken voordat deze werd aangekondigd, zei dat de Des Moines-bijeenkomst al weken in de planningsfase zat en gericht was op het identificeren van supporters en caucus-vrijwilligers.

De verhuizing is een teken van escalerende concurrentie tussen de twee mannen die, althans voorlopig, de belangrijkste kanshebbers zijn voor de Republikeinse presidentiële nominatie. Trump en zijn bondgenoten zijn steeds meer aangemoedigd in hun pogingen om DeSantis aan te vallen en buitenspel te zetten, die naar verwachting zijn kandidatuur voor het Witte Huis zal aankondigen ergens nadat de wetgevende macht van Florida in de komende week is afgerond.

Maar de reis van Trump valt ook op door de focus op het soort organisatie op de grond dat van vitaal belang is in de politiek van Iowa en vaak ontbrak tijdens zijn campagne in 2016, toen Texas Sen. Ted Cruz passeerde hem en won de GOP-verkiezingen van de staat.

Trump concentreerde zich bijna alleen op de heerschappij van DeSantis, die hij aanviel vanwege zijn politieke standpunten over de hervorming van rechten, zijn loyaliteit aan conservatieve doelen en zelfs zijn karakter. Hoewel DeSantis de prikken van Trump grotendeels heeft genegeerd, begon een super pro-DeSantis politiek actiecomité, Never Back Down, deze maand te reageren in betaalde advertenties.

Ondertussen huurt de super-PAC die DeSantis promoot personeel in Iowa in om te beginnen met het organiseren van ondersteuning voor de gouverneur voordat hij aan de race deelneemt.

De inzet voor beide mannen is bijzonder hoog in Iowa, waar de voorverkiezingen in februari hen kansen bieden om hun status aan de top van de GOP te versterken. Een slechte prestatie zou echter een opening bieden voor andere Republikeinen om een ​​beginnende campagne op te zetten.

De campagne van Trump in Iowa in 2016 was een keiharde operatie die fragmentarisch werd uitgevoerd door nieuwkomers in de campagne die, inclusief de kandidaat, geen idee hadden wat voorverkiezingen zijn. De ongeveer 1.700 Republikeinse politieke bijeenkomsten op districtsniveau, een overblijfsel van het burgerleven in de prairie, bevatten een vraag over de voorkeur van de president, maar vereisen persoonlijke aanwezigheid op een typisch ijskoude winteravond.

Acht jaar geleden liet het team van Trump in Iowa contactgegevens achter van ongeveer 10.000 Iowans die geïnteresseerd waren om hem te steunen in de aanloop naar caucuses, waar Trump de voorbereidende peilingen hield, maar slaagde er niet in om Cruz’ meer georganiseerde campagne tegen te gaan.

Niet alleen gewapend met verfijnde gegevens van de caucus van 2016, maar ook met inzichten uit twee nationale campagnes, zeggen de adviseurs van Trump dat ze een data- en digitale engagementstrategie ontwikkelen die hem volgens hen in de schijnwerpers zou zetten om de caucus te winnen. Het is een verwachting die volgens de GOP-strategen van Iowa een absolute must is voor de voormalige president, die Iowa comfortabel door de algemene verkiezingen van 2016 en 2020 heeft gedragen.

Ondertussen heeft Never Back Down, geleid door senior strateeg voor de herverkiezingscampagne van DeSantis in 2022 in Florida, Phil Cox, Republikeinse agenten in Iowa op zijn lijst gezet terwijl het probeert geïnteresseerde activisten in de GOP aan te boren terwijl de Iowa 2024-campagne van start gaat. Onder hen is Ryan Koopmans, de voormalige stafchef van de gouverneur van Iowa. Kim Reynolds.

De groep laat al weken tv-advertenties zien in Iowa en andere vroegkiesstaten New Hampshire, South Carolina en Nevada, en is van plan om maandag een nieuwe te lanceren.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]