[ad_1]

Kirsten Neuschäfer, de Zuid-Afrikaanse zeilster die twee jaar geleden haar boot van glasvezel liet herbouwen op Prince Edward Island, zeilde ermee naar de overwinning in de Golden Globe Race van 2022, waarmee ze de eerste vrouw was die een solorace rond de wereld won.

Na 235 dagen op zee, bereikte ze donderdag de kust van Les Sables d’Olonne, in Frankrijk, de vertrek- en aankomsthaven van de wedstrijd.

Neuschäfer begon afgelopen september met wedstrijden aan boord van haar 36ft Minnehaha, die ze maandenlang had opgeknapt in de haven van Summerside met de hulp van eilandaannemers en leveranciers.

Donderdagavond stroomden enkele tientallen eilandbewoners naar Summerside om haar te zien winnen.

Onder hen was Prince Edward Island-muzikant Lennie Gallant, die de Zuid-Afrikaanse zeeman ontmoette en bevriend raakte na aankomst op het eiland. Hij schreef een liedje genaamd Op de Minnehahaopgedragen aan haar en haar boot.

Een boot varen bij zonsondergang.
Eilandbewoner Eddie Arsenault was een plaatselijke timmerman en monteur die Kirsten Neuschäfer hielp bij het aanpassen van mogelijk levensreddende uitrusting op haar boot. (Ingezonden door Kirsten Neuschäfer)

“Toen ze over de finish kwam, barstte de plaats los en dronken we champagne, en we waren allemaal zo opgewonden,” zei Gallant.

“Ik geloof – en dat doen veel mensen – dat een belangrijke reden dat ze won, al het werk was dat mensen in deze boot hebben gestoken.”

  • LUISTEREN | Over Minnehaha van Lennie Gallant:

Hoofdstraat PEI9:32Over Minnehaha van Lennie Gallant

Lennie Gallant heeft een nieuw nummer geschreven over de Zuid-Afrikaanse zeilster Kirsten Neuschafer, die tijdens de pandemie een jaar op Prince Edward Island doorbracht en nu de enige vrouw is die de wereld rond racet. We praten met Lennie en horen het liedje.

BIJ persconferentie Op donderdag in Les Sables d’Olonne bedankte Neuschäfer degenen die hielpen bij het voorbereiden van de Minnehaha voor de race, in het bijzonder de lokale timmerman en monteur Eddie Arsenault in de Baltische PEI-gemeenschap.

“Ik heb veel van Eddie geleerd omdat hij me veel heeft geleerd. Hij heeft me geleerd hoe ik dingen moet repareren”, vertelde ze aan verslaggevers. “Zonder hem, … zou de boot niet zijn wat hij is.”

CBC News heeft contact opgenomen met het Neuschäfer-team, maar kon geen interview bemachtigen vanwege het grote aantal mediaverzoeken dat ze op dit moment ontvangen.

Darren Cousins ​​​​is getuige van hoe de zeiler sinds het winnen van de race wordt overweldigd door aandacht. Cousins, die samen met zijn vrouw Susan Cousins ​​​​de camping Twin Shores in Darnley, PEI, runt, bevindt zich in Les Sables d’Olonne en was een van degenen die haar gisteren over de finish zagen komen.

In 2021 bood hij Neuschäfer ruimte aan om zijn boot om te bouwen. Ze raakte al snel bevriend met de familie en at bijna elke dag samen. Tegen het einde van haar verblijf op het eiland woonde ze in de logeerkamer van de familie.

“Ze is eigenlijk al die tijd onze geadopteerde dochter geworden”, vertelde Susan Cousins ​​​​aan CBC. maritieme middag Vrijdag. “Ze maakt deel uit van de familie, dat is zeker.”

persoon op een boot op zee
Neuschäfer wordt getoond terwijl ze begin vorig jaar terugkeerde naar Kaapstad, Zuid-Afrika, vanuit Souris, Prince Edward Island, met haar herinneringen aan het eiland Prince Edward Island, inclusief dit blikje pils. (Ingezonden door Kirsten Neuschäfer)

Cousins ​​​​was bij de persconferentie toen Neuschäfer verslaggevers vertelde dat hij op een gegeven moment naar het eiland zou terugkeren.

“Ze staat op de plaat… en zegt dat het erg belangrijk is om terug te komen naar PEI om haar PEI-familie te zien,” zei hij.

Deze versie van de Golden Globe Race werd voor het eerst gehouden in 2018. Het is een retro-evenement dat bedoeld is om de originele race met dezelfde naam uit 1968 na te bootsen.

Non-stop hardlopen verbiedt het gebruik van GPS, mobiele telefoons of een ander automatisch identificatiesysteem. (Om veiligheidsredenen hebben ze recht op een satelliettelefoon.) Zeelieden vertrouwen op traditionele navigatiemiddelen – kaarten en sextant – om hun weg te vinden.

De race begon vorig najaar met 16 schippers, maar toen Neuschäfer dicht bij de finish was, was ze een van de drie zeilers die nog meededen. Achter haar stonden de Indiër Abhilash Tomy en de Oostenrijker Michael Guggenberger.

Op een gegeven moment in de race voerde Neuschäfer een heroïsche redding op zee uit. In november week hij uit koers om de Finse concurrent Tapio Lehtinen te redden, wiens boot zonk door hoge golven in de Indische Oceaan.

Omdat de omweg was om een ​​andere zeiler te helpen, bezorgde het incident Neuschäfer extra uren die haar eerste plaats hadden kunnen veiligstellen, ook al kwam ze niet als eerste over de finish in Frankrijk.[ad_2]