[ad_1]


President Joe Biden applaudisseert als komiek Roy Wood Jr., correspondent voor De dagelijkse voorstellingspreekt op zaterdag tijdens het diner van de White House Correspondents’ Association in het Washington Hilton in Washington, DC.

Carolyn Kaster/AP


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Carolyn Kaster/AP


President Joe Biden applaudisseert als komiek Roy Wood Jr., correspondent voor De dagelijkse voorstellingspreekt op zaterdag tijdens het diner van de White House Correspondents’ Association in het Washington Hilton in Washington, DC.

Carolyn Kaster/AP

President Joe Biden bracht de grappen in evenwicht met respect voor een vrije pers tijdens zijn toespraak op het diner van de White House Correspondents ‘Association op zaterdag, waarbij mediafiguren, politici en hemzelf werden geroosterd.

Biden, 80, knikte naar de recente berichtgeving in de media over zijn leeftijd terwijl hij een nieuwe termijn van vier jaar nastreeft.

“Kijk, ik begrijp dat leeftijd een heel redelijke vraag is,” zei hij, voordat hij zijn mening deelde: “Je zou kunnen denken dat ik Rupert Murdoch niet mag. Dat is niet alleen niet waar. Hoe kan ik een man haten die me eruit laat zien als Harry Styles?”

“Noem me oud, ik noem het doorgewinterd. Jij zegt dat ik oud ben, ik zeg dat ik wijs ben”, zei Biden. Hij grapte toen: “Je zegt dat ik over de heuvel ben, Don Lemon zou zeggen: ‘Hij is een man op zijn hoogtepunt'”, terwijl hij het voormalige CNN-anker sleepte dagen nadat Lemon werd beschoten op de volgende zijn seksistische en leeftijdsgerichte opmerkingen tegen Nikki Haley .

Het rechtse Fox News – dat onlangs een rechtszaak wegens smaad van $ 787,5 miljoen schikte met Dominion Voting Systems en vervolgens deze week presentator Tucker Carlson afzette – kreeg verschillende klappen van de president en sterkomiek van dit jaar, De dagelijkse voorstelling Correspondent Roy Wood jr.

YouTube

“Ik zou Fox ‘eerlijk, eerlijk en waarheidsgetrouw’ noemen.’ Maar dan zou ik worden aangeklaagd wegens smaad”, zei Biden in een volle balzaal in Washington D.C.

Biden maakte ook serieuze aantekeningen en benadrukte het belang van een vrije pers. Hij zei over Evan Gershkovich, de De Wall Street Journal journalist vastgehouden in Rusland wegens spionage, dat hij “elke dag werkte om zijn vrijlating te krijgen”.

Hij kwam ook terug op een thema uit de toespraak van vorig jaar en zei: “De Amerikaanse democratie blijft bedreigd” door verkeerde informatie en “gif” in sommige delen van de pers. “Leugens verteld voor winst en macht. Leugens, samenzwering en boosaardigheid die keer op keer worden herhaald, bedoeld om een ​​cyclus van woede, haat en zelfs geweld te veroorzaken”, zei Biden, wijzend op boekverboden, antiterrorismewetten. abortusverboden en de recente uitzettingen van staatsambtenaren na protesten.

Sprekend na de president, Wood, de laatste De dagelijkse voorstelling ster accepteert WHCD headliner-optreden, bespotte Biden, Florida Gov. Ron DeSantis, vertegenwoordiger van George Santos en voormalig president Donald Trump. De komiek merkte op dat het enige dat de media en de regering verenigde, een “schandaal” was.

‘Heel snel, meneer de president, ik denk dat u enkele van uw geheime documenten hier heeft achtergelaten,’ opende hij.


Komiek Roy Wood Jr. betreedt het podium als headliner van het evenement in Washington, DC.

Carolyn Kaster/AP


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Carolyn Kaster/AP


Komiek Roy Wood Jr. betreedt het podium als headliner van het evenement in Washington, DC.

Carolyn Kaster/AP

Wood grapte dat geen enkel schandaal schadelijker is geweest dan het schandaal van: “Is Joe Biden wakker?”

“Zeg wat je wilt over onze president, maar als je wakker wordt uit dat dutje, is de klus geklaard”, zei Wood. Hij “zou misschien in slaap vallen, maar dan is het: ‘Infrastructuurrekening, vergeving van studieleningen … hebben we Brittney Griner vrijgelaten? Bevrijd Brittney Griner!'”

Wood, die journalistiek studeerde aan de Florida A&M University voordat hij comedy ging doen, is uitgesproken in zijn verdediging van de media. Maar, zei hij, een groot deel van het publiek kan zich sommige van de “meest essentiële, eerlijke en genuanceerde berichtgeving” van de media niet veroorloven – waarvoor veel wordt betaald.

Wood werd door sommigen in het publiek uitgejouwd toen hij het had over anti-sleepwetgeving en wapengeweld.

“Drag queens zijn niet op school om je kinderen te behandelen. Stop daarmee,” zei hij. “En zelfs als ze dat waren, zullen de meesten van hen op school worden neergeschoten.”

“Niet zeuren, een wet aannemen”, zei Wood tegen de aanwezige wetgevers.

Terwijl sterjournalisten zich tijdens het evenement van dit jaar vermengden met komieken en andere beroemdheden, maakten klimaatactivisten van de gelegenheid gebruik om te protesteren buiten het Washington Hilton Hotel, waar het diner plaatsvond. De demonstranten eisten dat president Biden zijn belofte nakomt om een ​​einde te maken aan nieuwe boringen naar fossiele brandstoffen op federale gronden. De demonstratie was georganiseerd door Klimaat uitdagingeen groep die zichzelf “een hele nieuwe beweging van jongeren” noemt.

WHCA-gasten werden langs een rij demonstranten gedwongen om het evenement te betreden, merkte Mia McCarthy opeen Politico-verslaggever die ter plaatse was, terwijl activisten scandeerden dat de media zelfgenoegzaam waren en Biden niet genoeg onder druk zetten over de kwestie.

Ook NPR speelde een rol in de toespraak van Biden. De president maakte een uithaal naar de rotsachtige overname van Elon Musk op Twitter en maakte vervolgens grapjes over Musks kritiek op sommige mediaorganisaties.

Dat twitterde Elon Musk [NPR] zou moeten worden geannuleerd, ‘zei Biden. “Nou, de beste manier om NPR te laten verdwijnen, is door Elon Musk het te kopen.”[ad_2]