[ad_1]

vertegenwoordiger De New Yorkse democraat Grace Meng ontmoette en woonde regelmatig evenementen bij met een vermoedelijke agent van de Chinese Communistische Partij (CCP) die onlangs door de FBI was gearresteerd, volgens foto’s en rapporten die zijn beoordeeld door de Daily Caller News Foundation.

Sinds 2016 heeft Meng verschillende evenementen bijgewoond die in New York werden gehouden door Chinees-Amerikaanse organisaties waartoe Lu Jianwang, de vermeende CCP-agent, behoorde. als gevolg foto’s en verslagen van verschillende Chineestalige nieuwssites. Op 17 april arresteerde de FBI Lu Jianwang, de voormalige “presidentvan de non-profitorganisatie America Changle, voor naar men zegt “de opening en exploitatie van een illegaal overzees politiebureau” op het hoofdkantoor van de non-profitorganisatie in Manhattan.

Meng heeft niet alleen verschillende evenementen bijgewoond naast Lu Jianwang, die ook door Harry Lu gaat, maar de zes termen Het congreslid was ook aanwezig op verschillende sleutelmomenten in de geschiedenis van America Changle, zo blijkt uit foto’s en rapporten van verschillende Chineestalige nieuwsbronnen.

“Hoewel parlementslid Meng hem waarschijnlijk heeft ontmoet op lokale gemeenschapsevenementen, heeft ze geen persoonlijke band met hem. [Lu Jianwang]en was niet op de hoogte van enige aantijgingen tegen hem tot het nieuws afgelopen maandag,” vertelde de publicist van Meng aan DCNF.

‘Sla alarm’

Op 26 september 2016 nam Meng blijkbaar deel aan een doorknipceremonie bij de lancering van het hoofdkantoor van America Changle in Manhattan – hetzelfde kantoor waar Lu Jianwang naar verluidt een CCP-politiebureau leidde – als gevolg naar een Chinees rapport overheid-gecontrolleerd FJsen.com media social media-account.

Op foto’s in het rapport is te zien hoe Meng naast Lu Jianwang staat tijdens de inauguratieceremonie. In die tijd was Lu Jianwang de “president” van America Changle, die deze functie bekleedde tussen 2012 en 2018. als gevolg naar een gearchiveerde versie van de website van de organisatie.

Naast het runnen van het zogenaamde Chinese overheidspolitiebureau, de FBI klachten Lu Jianwang voerde verschillende “onderdrukkende activiteiten” uit in de Verenigde Staten

Naast andere beschuldigingen beweert het ministerie van Justitie (DOJ) dat Lu Jianwang in 2015 in Washington, DC heeft gedemonstreerd tegen “leden van een religie” die volgens de Chinese wet verboden zijn. De FBI beweert ook dat Lu Jianwang in 2022 een “mede-samenzweerder” inschakelde om een ​​Chinese veiligheidsfunctionaris te helpen bij het opsporen van een “pro-democratische activist” die in Californië woont.

Saleh Hudayaarde premier van Oost-Turkestaanse regering in ballingschap (ETGE), die claimt dat de provincie Xinjiang van Oeigoerse oorsprong is, vertelde de DCNF dat New Yorkse politici zoals Meng het Amerikaanse publiek een verklaring verschuldigd zijn, aangezien zijn congresdistrict de thuisbasis is van een “flink chinees“gemeenschap. De CCP is bekend zich richten op Chinese Amerikanen door hun familieleden die nog in China wonen te bedreigen, als gevolg aan het Congressional Executive Committee on China.

“Vertegenwoordiger Meng had de eerste moeten zijn die alarm sloeg over haar kiezers in het licht van deze dreiging”, vertelde Hudayar aan DCNF.

De opvolger van Lu Jianwang, Zhang Zikuo, die tussen 2018 en 2021 president was, als gevolg naar lidmaatschapsgegevens, evenals zijn broer, Lu Jianshun, woonden ook de baanbrekende ceremonie van 2016 bij met Meng, foto’s van het evenement.

Meest recentelijk leidde Meng de machtsoverdrachtceremonie tussen de toenmalige vertrekkende America Changle-voorzitter Zhang Zikuo en Lu Jianshun tijdens een evenement dat in juni 2021 werd gehouden in de Royal Queen-restaurant gevestigd in Vlissingen, New York, foto’s in het Chinees, video En rapporten laten zien. Het restaurant bevindt zich in Meng’s congres wijk.

Na de inauguratie van Lu Jianshun hield Meng een toespraak in het Mandarijn Chinees waarin ze America Changle prees voor haar “bijdrage” aan het Chinese volk in New York, als gevolg naar een DCNF-vertaling van de gebeurtenisvideo. Het beeldmateriaal show dat de toespraak van Meng later werd gevolgd door een toespraak van Chen Jinping, de “opperbevelhebber” van America Changle, die de FBI ook stop 17 april.

Na hun arrestatie op 17 april hebben Lu Jianwang en Chen Jinping naar verluidt “aan de FBI toegegeven” dat ze “communicatie” met een ambtenaar van het Chinese Ministerie van Openbare Veiligheid van hun telefoons hadden verwijderd. als gevolg naar een persbericht van de DOJ. (GERELATEERD: Vermoedelijke Chinese agent gearresteerd door FBI voor het openen van ‘geheime politiebureaus’ bijgewoonde Ritzy Dem-evenementen)

[Image created by the Daily Caller News Foundation]

[Image created by the Daily Caller News Foundation]

Transnationale repressie

In oktober 2022, een rapport van de Europese mensenrechtengroep Safeguard Defenders leidde de New York Post identificeren Het kantoor van America Changle in Manhattan is de locatie van een van de vele politiebureaus die in het buitenland zijn opgericht door de Volksrepubliek China (VRC).

“Meer dan wie dan ook zou Meng moeten weten hoe de Chinese regering werkt, hoe ze Chinese diasporagemeenschappen en dissidente groepen in New York en in de Verenigde Staten infiltreert”, zei Hudayar.

Hudayar was een van de eersten die publiekelijk de aanhoudende genocide van de CCP tegen de Oeigoeren in China erkende en beweert daarom persoonlijk te hebben geleden onder de ‘transnationale repressie’-tactieken van de CCP, die de FBI definiëren zoals “wanneer buitenlandse regeringen mensen stalken, intimideren of aanvallen” in de Verenigde Staten. Hudayar vertelde DCNF dat CCP-agenten hem bedreigden, lastigvielen en zelfs uit het raam van zijn huis trokken in een poging hem te “intimideren”.

Zo ook de FBI verduidelijkt dat Lu Jianwang ‘ingelijfd’ was om een ​​’vermeende voortvluchtige uit de VRC’ lastig te vallen om in 2018 terug te keren naar China met behulp van ‘bedreigingen met geweld tegen het slachtoffer en de familie van het slachtoffer’ in de VS en in China.

In oktober 2022, nadat America Changle was geïdentificeerd als de locatie van het vermeende politiebureau van de Chinese regering in New York, nam de DCNF contact op met twee van Mengs persvoorlichters om commentaar te vragen over zijn mogelijke inspanningen om kiezers van CCP-invloedoperaties te beschermen, maar kreeg geen antwoord. antwoord. .

[Image created by the Daily Caller News Foundation]

[Image created by the Daily Caller News Foundation]

“Ode aan het vaderland”

Twee maanden voor de lancering van het hoofdkantoor van America Changle in Manhattan presenteerde Meng een ingelijste “proclamatie” aan Lu Jianshun, op de 25ste verjaardag van de American Association of Commerce and Industry in Fujian in juli 2016, als gevolg naar Chineestalig nieuws ICN TV.

Meng, de twee gebroeders Lu en de plaatsvervangend consul-generaal van het Chinese consulaat in New York hielden allemaal toespraken tijdens het banket, dat werd gehouden in het Royal Queen Restaurant in Flushing, New York, als gevolg op FJsen.com.

In de loop der jaren heeft Meng ook verschillende andere evenementen bijgewoond met de gebroeders Lu in het Royal Queen Restaurant, waaronder het bijwonen van de viering van het 77-jarig jubileum van de America Fujian Association op 18 maart 2019, volgens afbeeldingen van de gebeurtenis.

Tijdens het evenement voerden Meng en Lu Jianwang een deel van de traditionele Chinese leeuwendans op het podium uit, er werden beelden vrijgegeven.

Naast Meng laten beelden ook zien dat de stadsdeelpresident van Brooklyn Erik Adams was aanwezig.

Adams’ “speciale assistent” Winnie Grecowas ook aanwezig en zong “Ode To The Motherland” op het podium samen met de gebroeders Lu, afbeeldingen evenement toont.

“Ode aan het vaderland” wordt wel het “tweede volkslied” van communistisch China genoemd. als gevolg in Chinees overheid-gecontrolleerd Chinanews.com-media.

Noch het kantoor van Adams, noch de advocaat van Lu Jianwang, Deidre von Dornum, reageerden op meerdere verzoeken om commentaar.

[Image created by the Daily Caller News Foundation with pictures from LouisZhao on YouTube, CareerEngine.US, Voice of China]

[Image created by the Daily Caller News Foundation with pictures from LouisZhao on YouTube, CareerEngine.US, Voice of China]

“We gaan steeds meer op China lijken”

Mengs banden met Lu Jianwang en America Changle kwamen onlangs onder de loep na de New York Daily News onthuld dat Lu Jianwang $ 600 schonk aan de congrescampagne van Meng. Evenzo meldde de DCNF dat Lu Jianwang deelnam aan een geldinzamelingsactie voor Meng’s campagne voor het Congres in 2022.

Tegelijkertijd schonk Lu Jianshun persoonlijk $ 4.000 aan de campagne van Adams, meldde DCNF eerder.

Volgens de New York Daily News hebben de gebroeders Lu in totaal meer dan 30.000 dollar gedoneerd aan democratische politici in New York. gemeld.

De perssecretaris van Meng vertelde DCNF dat de campagne van het congreslid “er trots op is de FEC-richtlijnen te volgen en onmiddellijk evenveel geld heeft gedoneerd” aan de bijdrage van Lu Jianwang aan een anonieme non-profitorganisatie.

“China dringt alle niveaus van de Amerikaanse samenleving binnen om haar van binnenuit te verzwakken. In plaats van dat China democratischer wordt, lijken we meer op China”, zei Hudayar tegen DCNF. “Dit moet worden opgelost, want de tijd dringt.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]